Home / Blogs en vlogs / vlog / 3x loonafspraken in crisistijd
maandag 14 september 2020

3x loonafspraken in crisistijd

U staat aan de vooravond van nieuwe onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden. De toekomst is ongewis: er kan een tweede coronagolf uitbreken, maar die kan ook uitblijven en de economie kan zich dan sneller herstellen. In het eerste geval is er geen ruimte voor een loonstijging, in het laatste geval is die ruimte er waarschijnlijk wel. Hoe gaat u het beste om met deze onzekere situatie?

Beleidsadviseur Laurens Harteveld reikt 3 mogelijkheden aan voor loonafspraken die passen bij zowel goede als slechte tijden.

  1. Neem een crisisclausule op in uw cao;
  2. Maak afspraken over een resultaatafhankelijke beloning;
  3. Investeer in inzetbaarheid van alle medewerkers, ongeacht contractvorm.

Download het artikel Adaptieve loonvorming kan huidige sociale ongelijkheid verminderen van Anthony Stigter (secretaris Economische zaken en Arbeidsmarkt bij VNO-NCW/MKB-Nederland) en Laurens Harteveld (beleidsmedewerker werkgeversvereniging AWVN) waarop deze vlog is gebaseerd.

Wilt u meer weten over arbeidsvoorwaarden die mee-ademen met de economische omstandigheden? Dit is ook één van de dilemma’s die we behandelen op ons online jaarcongres Crisiskrakers op 5 oktober. Meld u hier aan

3x loonafspraken in crisistijd
contact

Stel Laurens een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.