Arbeidsvoorwaardenregeling (AVR)

Let op. Deze pagina is nog onder constructie en dus verre van volledig. De oplevering van de definitieve versie staat begin april 2023 gepland.

Hoe actueel is uw avr eigenlijk? Bestaande wetgeving wordt geregeld gewijzigd – nieuwe is aan de orde van de dag. Het vraagt aandacht om uw avr up-to-date te houden. Onderhoud  is daarom geen overbodige luxe. AWVN kan u helpen. Door uw avr een algemene periodieke keuring te geven, terwijl u doorgaat met uw andere werk.

Inflatie en arbeidsvoorwaardenonderhandelingen

Inflatie en arbeidsvoorwaardenonderhandelingen
Gaat u de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen in? Beleidscoördinator Anne Megens legt uit waarop u in relatie tot recente koopkracht- en inflatiecijfers moet letten. Lijken de economische cijfers op een horrorfilm of op een romcom? Maart 2023

Switch naar een ander arbeidsvoorwaardenregime?

Van tijd tot tijd worden de AWVN-adviseurs geconfronteerd met werkgevers die overwegen om afscheid te nemen van hun huidige arbeidsvoorwaardenregime, en over te stappen op een ander regime. 

Van een…
• ondernemings-cao naar een arbeidsvoorwaardenregeling (avr)
• bedrijfstak-cao naar een avr.

Kan dat?
Dat hangt van de specifieke situatie af; de materie is complex. Neem, als u een dergelijke stap overweegt, tijdig contact op met uw arbeidsvoorwaardenadviseur om de voor- en nadelen en de consequenties van zo’n switch te bespreken.

Aanmelden