Overzicht

Blogs en vlogs

10 november 2023
Besteed aandacht aan de kern van de reorganisatie – de reden waarom!

Blog arbeidsrecht. Aandacht voor de kern van de reorganisatie: de reden waarom! Wat er gebeurt als u dat niet doet, maakt de casus duidelijk die in dit blog ter sprake komt.

24 oktober 2023
Inlogtijd: wel of geen arbeidstijd?

Blog arbeidsrecht. Is inlogtijd arbeidstijd - en dus betaald? Twee recente uitspraken, met een volkomen andere uitkomst. Details kunnen ertoe doen...

06 oktober 2023
Na de storm. Over de nasleep van stakingen en acties

Stakingen en acties verstoren de arbeidsverhoudingen op verschillende niveaus. Als alles achter de rug is, doet u er goed aan, hoe moeilijk ook, de relatie weer te herstellen. U komt uw gesprekspartner immer weer tegen.

10 augustus 2023
Over het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen werving en selectie

Ondanks de val van kabinet, treedt de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie medio 2024 in werking is de verwachting. Enkele tips om nu al te voor een belangrijk deel te voldoen aan de nieuwe wet.

15 juni 2023
PKB en verlof(spaar)regeling: vakantie of verlof?

Werkt u met een PKB of verlof(spaar)regeling? Dan is het goed om na te gaan of sprake is van vakantie of verlof en of de gemaakte afspraken in de regeling in lijn zijn met de wettelijke bepalingen.

08 juni 2023
Cao openbreken of niet? Wat vindt de rechter daarvan?

Op 7 juni 2023 heeft de kantonrechter in Apeldoorn uitspraak gedaan in een zaak van één van onze leden die behandeld is door AWVN-advocaten. De zaak ging over het openbreken van een cao die in 2022 is afgesloten en in 2024 afloopt.

01 juni 2023
Een goed sociaal plan is in het belang van iedereen

Een goed sociaal plan werkt als smeerolie voor een goed verloop van een reorganisatie. Maar waarom is een sociaal plan zo belangrijk en voor wie is het relevant? Hoe komt het tot stand en in hoeverre is een werknemer aan een sociaal plan gebonden? 

Jop Ringeling
03 mei 2023
Green benefits: voorkom een klimaatkloof in uw bedrijf!

Blog over groene arbeidsvoorwaarden. Voorkom dat er een klimaatkloof ontstaat in uw bedrijf!

Mathijs Roodenburg
24 maart 2023
De zieke uitzendkracht met een uitzendbeding

De zieke uitzendkracht met een uitzendbeding. Opnieuw worden arbeidsvoorwaarden van uitzendkracht en werknemers wat meer gelijk. Blog arbeidsrecht, 23 maart 2023.

Monica Wirtz
06 maart 2023
Koopkrachtontwikkeling en cao-onderhandelingen

Horrorfilm of romcom? In welke film zitten we als het om koopkrachtontwikkeling en arbeidsvoorwaarden gaat? Vlog Anne Megens.

Anne Megens
06 januari 2023
Werkgever aansprakelijk na covidbesmetting

Blog arbeidsrecht (6 januari 2023). Rechter bepaalt dat werkgever aansprakelijk is voor de schade die werknemer lijdt door covidbesmetting op het werk.

Astrid Zuidinga
02 januari 2023
In deeltijd tot full swing komen

Blog arbeidstijden, Peter Hagesteijn. Werken in deeltijd kan, als er sprake is van werken in ploegendiensten, ervoor zorgen dat werknemers langer vitaal blijven.

Peter Hagestijn
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden