Overzicht

Publicaties

29 november 2023
Cao-info 2023

Wat zijn de laatste cao-ontwikkelingen? Ontdek het in de nieuwste editie van de tweewekelijkse rubriek cao-info van AWVN. Blijf op de hoogte, lees meer!

Mathijs Roodenburg
27 november 2023
Werkgeversthema’s waar het nieuwe kabinet direct mee aan de slag moet

Drie vraagstukken op het gebied van de arbeidsmarkt die AWVN graag bovenaan de agenda van het nieuwe kabinet ziet.

Eefje Brul
14 november 2023
Ongerechtvaardigde beloningsverschillen in uw bedrijf: hoe te voorkomen?

Ongerechtvaardigde beloningsverschillen in uw bedrijf: hoe te voorkomen? Acht tips en aanbevelingen.

Karin Panman
10 november 2023
Loonkloof: de ongecorrigeerde zegt iets anders dan de gecorrigeerde

De loonkloof tussen mannen en vrouwen: er wordt veel over gezegd en geschreven. Maar hoe zit het nu precies met de loonverschillen tussen mannen en vrouwen, waarom is het verschil tussen de ongecorrigeerde en gecorrigeerde loonkloof van wezenlijk belang?

Karin Panman
07 november 2023
Verkiezingen | Partijen maken zich druk over arbeidsmigratie, niet over krapte

Verkiezingen 2023: wat zijn de standpunten van politieke partijen over werkgeversthema’s? De analyse van verkiezingsprogramma’s van AWVN.

Eefje Brul
06 november 2023
Podcast Jong AWVN | Tweede Kamer-verkiezingen en bestaanszekerheid

Jong AWVN praat in deze podcast met Anne Megens, directeur beleid en advies bij AWVN, over bestaanszekerheid, een van de belangrijkste thema's deze verkiezingen.

Jong AWVN
14 september 2023
Inspiratiegids groene arbeidsvoorwaarden

Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden eigenlijk, welke voordelen bieden ze en waar moet je als werkgever op letten? AWVN hoopt met dit GreenPaper werkgevers te informeren en inspireren zodat zij zelf aan de slag kunnen met groene arbeidsvoorwaarden.

Mathijs Roodenburg
28 augustus 2023
Stop met generatiedenken op de werkvloer

Op de werkvloer komen meerdere generaties werknemers samen: van babyboomers tot Gen Z’ers. Daar kunnen grote (leeftijds)verschillen tussen zitten. En ook verschillende vooroordelen. Wat is hier nu van waar en wat kun je hiermee als werkgever?

Eefje Brul
24 augustus 2023
Gelijke beloning uitzendkrachten: een stuk ingewikkelder dan het lijkt

Gelijke beloning van uitzendkrachten staat door de aandacht voor flexcontracten weer volop in de belangstelling. Uitzendbureaus zijn verplicht hun werknemers te betalen conform de beloning die geldt bij de inlener. Maar mogen cao-partijen bepalen dat een uitzendkracht een andere beloning krijgt dan de werknemer van de inlener? Daar is eind 2022 een uitspraak over gedaan.

Monica Wirtz
22 augustus 2023
Oplossingen tegen arbeidsmarktkrapte: ‘Haal de drempels weg voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’

Nederland kampt momenteel met een grote arbeidsmarktkrapte. In veel sectoren hebben werkgevers moeite om openstaande vacatures in te vullen, met alle gevolgen van dien. Planningen komen niet rond en werk blijft liggen. Is de arbeidsmarktkrapte het gevolg van een economische golfbeweging die we uit moeten zitten, of kunnen werkgevers er actief iets tegen doen?

Joël Ebeltjes
16 augustus 2023
Waarom APC geen goed idee is

Waarom APC, zoals FNV wil, geen goed idee is. Een loon-prijsspiraal dreigt, de ruimte voor noodzakelijke investeringen in arbeidsvoorwaarden neemt af.

Mathijs Roodenburg
16 augustus 2023
Werkgevers betwijfelen effect spitsheffing

Een spitsheffing in het openbaar vervoer gaat niet zomaar leiden tot ander mobiliteitsbeleid van werkgevers. Dit blijkt uit de resultaten van het AWVN-ledenonderzoek naar hybride werken en mobiliteit.

Jannes van der Velde
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden