Overzicht

Publicaties

10 april 2024
Cao-info 2024, nummer 7

Wat zijn de laatste cao-ontwikkelingen? Ontdek het in de nieuwste editie van de tweewekelijkse rubriek cao-info van AWVN. Blijf op de hoogte, lees meer!

Jena de Wit
02 april 2024
Flexibiliteit loont tijdens de Ramadan

Op 11 maart is de Ramadan weer van start gegaan. Tussen zonsopkomst en zonsondergang mogen vastende medewerkers in deze periode niet eten, drinken en roken. Bij schoonmaakbedrijf Asito gaan Malika Afkir en Rajae Bahaj-Filali, beide teamleider en werkzaam voor de klant Universiteit Utrecht, hier flexibel mee om. ‘De flexibiliteit die je medewerkers geeft, krijg je uiteindelijk 1000 keer terug.’

Anouk Bosman
20 maart 2024
Podcast Jong AWVN | AI en de wereld van HR

Jong AWVN praat in deze podcast met Olaf Lemmens over hoe AI de wereld van HR kan verrijken. Mits goed toegepast!

Jong AWVN
19 maart 2024
Terbeschikkingstelling arbeidskrachten: wat lost het nieuwe wetsvoorstel op?

Wetsvoorstel Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten: oude wijn in nieuwe zakken of lood om oud ijzer? Oftewel: wat is nu het verschil met het vorige wetsvoorstel?

grensoverschrijdende arbeid
Ruud Blaakman
19 maart 2024
Het inflatiemonster is nog niet verslagen

De drie grootste risico’s als het inflatiemonster niet getemd blijkt te zijn, en hoe cao-partijen daar in het arbeidsvoorwaardenoverleg mee om kunnen gaan.

Mathijs Roodenburg
05 maart 2024
Afkoeling economie onderstreept belang maatwerk in cao-onderhandelingen

In de artikelenreeks neemt AWVN werkgevers mee in actuele economische ontwikkelingen. In de tweede aflvering voorzien we tal van dreigende economische signalen van context en benadrukken we dat de huidige afkoeling van de economie het belang onderstreept van maatwerk in de cao-onderhandelingen.

Mathijs Roodenburg
04 maart 2024
De RVU aan de onderhandelingstafel: wees voorzichtig met afspraken voor de periode ná 2025

De tijdelijke Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) loopt na 2025 af. Het overleg tussen werkgeversorganisaties en vakbonden over wat er daarna met de regeling moet gebeuren, is eind 2023 vastgelopen. Hoe moeten werkgevers en brancheorganisaties omgaan met een regeling waarvan de toekomst onduidelijk is?

AWVN
Redactie AWVN
29 februari 2024
Honderd dagen na de verkiezingen…

Honderd dagen na de verkiezingen. Hoe is de formatie tot dusver verlopen? En is er al meer duidelijk welke plannen de formerende partijen hebben voor de arbeidsmarkt?

Mathijs Roodenburg
06 februari 2024
Vaststellen maandsalaris op WML-niveau

Omdat sinds 1 januari 2024 in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) het minimumuurloon is vastgesteld, kan dit gevolgen hebben voor het vaststellen van de maandsalarissen op WML-niveau.

Linda Vedder
29 januari 2024
Teijin Aramid werkt in cao met ‘groenbudget’

Teijin Aramid introduceerde in de cao het 'groenbudget'. Dat helpt medewerkers thuis te verduurzamen. Zij kunnen het budget besteden aan zes doelen.

26 januari 2024
Opleidingsbudgetten beter benutten om vaardigheden op peil te houden

Werknemers laten jaarlijks meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudget liggen. Dit blijkt uit onderzoek van AWVN (2023). Werkgevers stellen volop opleidingsbudgetten ter beschikking, slechts 55% wordt door werknemers benut.

Eefje Brul
Eefje Brul
21 december 2023
Veranderende wet- en regelgeving in 2024

Overzicht van de voor werkgevers relevante veranderende wet- en regelgeving per 1 januari 2024.

AWVN
Redactie AWVN
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden