Overzicht

Nieuws

Chronologisch overzicht van voor werkgevers relevante nieuwsberichten. In het overzicht zijn ook de persberichten van AWVN opgenomen.
U kunt zich ook gratis abonneren op de verschillende nieuwsbrieven van AWVN.

RSS
07 december 2023
Arbeidsvoorwaardennota 2024: Richt cao-overleg op lange termijn

‘Richt het arbeidsvoorwaardenoverleg weer beter op de uitdagingen op lange termijn. Dat is in het belang van zowel werkenden als de continuïteit van bedrijven. Ondernemingen staan de komende jaren voor grote veranderingen en de economische situatie is onzeker. Zo dreigen investeringen stil te vallen.’ Dat schrijven AWVN, VNO-NCW en MKB-Nederland in de Arbeidsvoorwaardennota 2024

Jannes van der Velde
06 december 2023
Rekenregels 2024

De rekenregels 2024 zijn gepubliceerd. Daarin zijn de gevolgen verwerkt van de aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2024 voor de  uitkeringsbedragen en de grondslagen op het minimumniveau.

Jan Mathies
Jan Mathies
04 december 2023
Raad van State: asielzoekers mogen hele jaar werken

Asielzoekers mogen - met onmiddellijke ingang - het hele jaar door werken, volgt uit een uitspraak van de Raad van State.

grensoverschrijdende arbeid
Ruud Blaakman
28 november 2023
Deliveroo-zaak: bezorgers vallen definitief onder cao

Bezorgers die voor maaltijddienst Deliveroo hebben gewerkt vallen onder een arbeidscontract en zijn dus geen zzp’ers. Dat is de definitieve uitspraak van de Hoge Raad in een langlopende rechtszaak over de arbeidsrechtelijke status van de bezorgers.

Monica Wirtz
28 november 2023
Invoering nieuw minimumuurloon soms erg ingewikkeld

De invoering van een minimumuurloon in plaats van een minimummaandloon blijkt in sommige organisaties ingewikkelder dan het in eerste instantie lijkt.

21 november 2023
AOW-leeftijd in 2029 67 jaar en 3 maanden

De AOW-leeftijd in 2029 is vastgesteld op 67 jaar en 3 maanden.

Harry van den Tweel
21 november 2023
Praktisch beoordelen bij WIA-keuringen: internetconsultatie

Internetconsultatie tijdelijke maatregel ′Praktisch beoordelen bij WIA-keuringen′. Om de tijdelijke maatregel uit te kunnen voeren moet het ‘Schattingsbesluit arbeidsongeschiktheidswetten’ worden aangepast. Het wijzigingsbesluit staat online voor (internet)consultatie.

Jan Mathies
Jan Mathies
20 november 2023
Werkgevers & verkiezingen | KLM: ‘Voorspelbaar en stabiel beleid’

Werkgevers en Tweede Kamerverkiezingen 2023. KLM: ‘Wat we nodig hebben is voorspelbaar en stabiel beleid’

Joël Ebeltjes
20 november 2023
Maandbericht loonontwikkeling oktober 2023

Wat is de loonontwikkeling en hoe staat het met de loonafspraken? Elke maand bijgewerkt. Bekijk het AWVN maandbericht nu.

Jannes van der Velde
14 november 2023
Werkgevers & verkiezingen | Philips: inzetten op techstrategie

Werkgevers en Tweede Kamerverkiezingen 2023. Philips: inzetten op techstrategie.

Joel Ebeltjes
13 november 2023
Kabinetsreactie op SER-advies arbostelsel: zero death

Het kabinet wil dat er geen mensen meer overlijden door slechte arbeidsomstandigheden (‘zero death’). Dat schrijft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer, in reactie op het SER-advies ‘Naar een werkend arbostelsel voor iedereen Arbovisie 2040, deel 1.'

Jan Mathies
Jan Mathies
08 november 2023
Handreiking moet taboe op overgang op het werk doorbreken

Handreiking De overgang en werk gepubliceerd. Die bevat praktische tips en informatie voor werkgevers en werknemers om de overgang te herkennen, te bespreken en ermee om te gaan.

Jan Mathies
Jan Mathies
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden