Overzicht

Nieuws

Chronologisch overzicht van voor werkgevers relevante nieuwsberichten. In het overzicht zijn ook de persberichten van AWVN opgenomen.

AWVN is ook zelf geregeld in het nieuws. Iedere 14 dagen plaatsen we een beknopt overzicht van de onderwerpen waarmee we in de media zijn gekomen. AWVN in de media

RSS
27 mei 2024
Update aanpak achterstanden medische keuringen

Minister Van Gennip heeft een voortgangsbrief verstuurd over achterstanden bij medische keuringen bij het UWV. Deze brief gaat in op het effect van genomen en voorgenomen maatregelen.

Jan Mathies
Jan Mathies
22 mei 2024
Personeelsbehoud bij crisis: internetconsultatie

Het wetsvoorstel Personeelsbehoud bij crisis is in internetconsultatie gegaan. Het wetsvoorstel maakt deel uit van het arbeidsmarkthervormingspakket.

Jan Mathies
Jan Mathies
21 mei 2024
Wet toelating terbeschikkingstelling arbeidskrachten uitgesteld

De Wet toelating terbeschikkingstelling arbeidskrachten is uitgesteld, tot naar verwachting 2026.

grensoverschrijdende arbeid
Ruud Blaakman
16 mei 2024
Eerste reactie AWVN op regeerakkoord: ‘Zet in op voorspelbare overheid met duidelijk beleid’

De PVV, VVD, NSC en BBB hebben een hoofdlijnenakkoord gesloten. Het akkoord staat vol met optimistische plannen voor een gezonde economie, minder regeldruk voor bedrijven en een goed vestigingsklimaat. De focus ligt komende periode voornamelijk op de uitvoering. Werkgeversvereniging AWVN hoopt daarbij op een stabiel overheidsbeleid, die de ambities van de politieke partijen kan waarmaken.

AWVN
AWVN
14 mei 2024
Grote meerderheid werkgevers keert vergoeding uit voor woon-werkverkeer en thuiswerken

Nederlandse werkgevers verstrekken op grote schaal vergoedingen voor woon-werkverkeer. Naar schatting 3,35 miljoen werknemers ontvangen gezamenlijk meer dan 2 miljard euro voor deze kosten. Dankzij een hogere fiscale vrijstelling vallen de vergoedingen ook steeds ruimer uit. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding’ van AWVN.

13 mei 2024
Maandbericht loonontwikkeling

Wat is de loonontwikkeling en hoe staat het met de loonafspraken? Elke maand bijgewerkt. Bekijk het AWVN maandbericht nu.

Jannes van der Velde
01 mei 2024
In 2023 aantal stakingen weer toegenomen

In 2023 waren er 52 werkstakingen, waarbij in totaal 17.000 werknemers betrokken waren. In totaal gingen er daardoor 142.000 arbeidsdagen verloren. Dit meldt het CBS.

AWVN
Redactie AWVN
30 april 2024
Gemiddelde pensioenleeftijd loopt op naar bijna 66 jaar

De gemiddelde pensioenleeftijd is in 2023 opgelopen naar 65 jaar en 11 maanden, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

AWVN
Redactie AWVN
26 april 2024
Oproep: denk aan raamovereenkomst gewoonlijk telewerken bij grensarbeid!

Tot dusverre zijn er slechts 1.500 aanvragen binnengekomen bij de SVB - en gelet op het grote aantal grensarbeiders, is dat heel weinig. Een ieder wordt derhalve opgeroepen om voor 1 juli 2024 een aanvraag in te dienen.

Ruud Blaakman
Ruud Blaakman
23 april 2024
Concurrentie om personeel jaagt werkgevers op kosten

Concurrentie om personeel te werven en te behouden dwingt werkgevers om alle registers open te trekken. Vooral financiële middelen zoals een aanbrengpremie en hoger inschalen zijn populair, maar ook persoonlijke aandacht en het verbeteren van de werk-privé-balans behoren tot de ingezette middelen. Dat blijkt uit het onderzoek Meer doen met wat je in huis hebt. AWVN-ledenonderzoek personeelstekorten 2024 van werkgeversvereniging AWVN.

Jena de Wit
22 april 2024
Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) afschaft. Dit betekent dat per 1 januari 2025 de tegemoetkoming vervalt die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen.

Jan Mathies
Jan Mathies
22 april 2024
Ontdek de mogelijkheden van AI en bouw een voorsprong op

Alexander Klöpping is de keynote-spreker tijdens het AWVN-jaarcongres: Bits, bots & banen. In zijn lezing stelt hij interessante toekomstgezichten van hoe kunstmatige intelligentie (AI) de wereld van werk gaat veranderen. Zelf kan en wil hij in het dagelijks leven niet meer zonder AI.

AWVN
Redactie
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden