Overzicht

Nieuws

Chronologisch overzicht van voor werkgevers relevante nieuwsberichten. In het overzicht zijn ook de persberichten van AWVN opgenomen.

AWVN is ook zelf geregeld in het nieuws. Iedere 14 dagen plaatsen we een beknopt overzicht van de onderwerpen waarmee we in de media zijn gekomen. AWVN in de media

RSS
23 april 2024
Concurrentie om personeel jaagt werkgevers op kosten

Concurrentie om personeel te werven en te behouden dwingt werkgevers om alle registers open te trekken. Vooral financiële middelen zoals een aanbrengpremie en hoger inschalen zijn populair, maar ook persoonlijke aandacht en het verbeteren van de werk-privé-balans behoren tot de ingezette middelen. Dat blijkt uit het onderzoek Meer doen met wat je in huis hebt. AWVN-ledenonderzoek personeelstekorten 2024 van werkgeversvereniging AWVN.

Jena de Wit
22 april 2024
Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) afschaft. Dit betekent dat per 1 januari 2025 de tegemoetkoming vervalt die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen.

Jan Mathies
Jan Mathies
22 april 2024
Ontdek de mogelijkheden van AI en bouw een voorsprong op

Alexander Klöpping is de keynote-spreker tijdens het AWVN-jaarcongres: Bits, bots & banen. In zijn lezing stelt hij interessante toekomstgezichten van hoe kunstmatige intelligentie (AI) de wereld van werk gaat veranderen. Zelf kan en wil hij in het dagelijks leven niet meer zonder AI.

AWVN
Redactie
17 april 2024
Minimumloon stijgt per 1 juli 2024 naar 13,68 euro

Op 1 juli 2024 wordt het minimumloon geïndexeerd met 3,1 procent. Daarmee stijgt het minimumuurloon van 13,27 euro naar ongeveer 13,68 euro per uur. Er is geen sprake van een extra verhoging.

Mathijs Roodenburg
15 april 2024
Maandbericht loonontwikkeling

Wat is de loonontwikkeling en hoe staat het met de loonafspraken? Elke maand bijgewerkt. Bekijk het AWVN maandbericht nu.

Jannes van der Velde
12 april 2024
Meer mogelijkheden voor overwerk bij vaste contracten

Vanaf 1 januari 2025 zijn er meer mogelijkheden voor werknemers met een vast contact die willen overwerken. Dit vanwege een verruiming van de premiedifferentiatie in de WW. Afgesproken is dat de grens voor uitzondering van de 30%-toets voor voltijdscontracten wordt verlaagd naar contracten met gemiddeld 30 uur per week.

blog arbeidsrecht
Jan Mathies
11 april 2024
Het verlofstelsel moet eenvoudiger: kabinet zet in op drie verlofsoorten

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het verlofstelsel vereenvoudigen. Op woensdag 10 april is daarvoor een voorstel wereldkundig gemaakt. In een brief naar de Tweede Kamer staat dat het kabinet de vele verschillende regelingen terug wil brengen tot drie verlofsoorten.

AWVN
Redactie AWVN
27 maart 2024
AWVN: ‘Blijven inzetten op praktische hulpmiddelen tegen discriminatie’

Het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie is op 26 maart 2024 niet aangenomen door de Eerste Kamer.

vakantiedagen, gelijke kansen
Maaike Hilhorst
22 maart 2024
Booking.com sluit verplicht aan bij PGB: wat zijn de gevolgen?

Booking.com moet zich met terugwerkende kracht tot en met 1999 aansluiten bij pensioenfonds PGB. Wat zijn de gevolgen?

Eva Bakker
21 maart 2024
Belastingdienst publiceert ‘Handhavingsplan arbeidsrelaties 2024’

De Belastingdienst bereidt zich voor op het opheffen van het handhavingsmoratorium arbeidsrelaties per 1 januari 2025. 

grensoverschrijdende arbeid
Armand Lahaije
19 maart 2024
Werkgevers en werknemers: gezamenlijke aanpak grensoverschrijdend gedrag

Te veel werkenden in Nederland hebben te maken met grensoverschrijdend gedrag. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben daarom vanuit de Stichting van de Arbeid een gezamenlijke aanpak ontwikkeld tegen grensoverschrijdend gedrag. Dit deden ze in nauwe samenwerking met het bureau van de regeringscommissaris Seksueel grensoverschrijdend gedrag.

12 maart 2024
RVU-regeling: 25.000 werknemers maken er gebruik van

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de RVU- en MDIEU-regeling voor de tweede keer laten evalueren. De belangrijkste conclusies van de evaluatie (voorjaar 2024) op een rij.

Mathijs Roodenburg
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden