23 februari 2021

Vaststellingsloket NOW: openstelling verlengd

Het vaststellingsloket voor NOW-1 zal openstaan tot en met 31 oktober 2021. De verlenging betekent dat alle werkgevers langer de tijd hebben om hun definitieve aanvraag voor de NOW-1 in te dienen.

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) had minister Koolmees verzocht het vaststellingsloket voor de NOW-1 langer open te stellen dan beoogd. Dit omdat accountants vanwege het drukke werkseizoen, in combinatie met enkele inhoudelijke vragen die er nog waren over het vaststellen van de NOW, de controles die zij moeten uitvoeren op de NOW-aanvragen niet tijdig kunnen starten, uitvoeren en afronden. Daarbij biedt een langere openstelling van het vaststellingsloket NOW-1 ook deĀ  mogelijkheid om de NOW-controle (deels) te combineren met de jaarrekeningcontrole 2020.

Minister Koolmees heeft daarop besloten aan het verzoek van de NBA tegemoet te komen, zo heeft hij de Tweede Kamer laten weten. Voor aanvragen met accountantsverklaring stond oorspronkelijk het loket open tot en met 29 juni 2021; voor alle andere aanvragen tot en met 23 maart 2021. Voor beide soorten aanvragen sluit het vaststellingsloket nu op 31 oktober 2021.
De verschuiving van de datum voor de NOW-1 heeft wel consequenties voor de vaststellingsdata van de overige NOW-tranches. Het vaststellingsloket voor de NOW-2 gaat eerder open, het vaststellingsloket voor de verschillende tranches van de NOW-3 later.

Hieronder zijn de wijzigingen m.b.t. het vaststellingsloket schematisch weergegeven.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden