Een inclusieve werkgever streeft naar gelijke kansen en biedt ook werk aan mensen die doorgaans moeilijker aan een baan komen. Denk aan mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, psychische of chronische aandoening. Andere kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt zijn bijvoorbeeld ex-gedetineerden, langdurig werkloze ouderen en statushouders Een inclusieve werkgever benut de meerwaarde van diversiteit in zijn organisatie en zorgt ervoor dat werknemers hun mogelijkheden en talenten optimaal kunnen benutten.
Op deze pagina vind je basisinformatie over het thema ‘inclusief werkgeven”. We verwijzen hierbij vaak door naar de website van De Normaalste Zaak (DNZ); dat is ons netwerk door inclusieve werkgevers. Op de site van DNZ vind je het kennisplatform inclusief werkgeven, vol inspirerende verhalen en nuttige tips en handreikingen.
“Ik zou wel eens willen weten hoe andere werkgevers aan diversiteit en inclusie werken”. Deze wens horen we bijna dagelijks terug van organisaties, vooral van mkb’ers. In voorbeeldenbank op het kennisplatform staan daarom honderden verhalen van werkgevers – ook mkb’ers -die op uiteenlopende manieren aan diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid (DIG) werken.
Van de broers Yasin en Tansel Kiliç bijvoorbeeld. Founders bij Niyata. Zij laten zien dat je met een beetje flexibiliteit en creativiteit al veel bereikt:
“Eén van onze monteurs wilde liever aan het werk als werkvoorbereider. In die rol moest hij onderdelen uit het magazijn verzamelen. Hij had nog moeite met de Nederlandse taal, dus naambordjes lezen was lastig voor hem. In overleg hebben we toen iconen toegevoegd aan de naambordjes. Zo kon hij het werk doen dat hij wilde en ondertussen zijn taal verbeteren.”
Meer mkb’ers aan het woord
Chain Logistics | Andersson Elffers Felix | Gooiland Elektro | Nijmeijer Koeltechniek | Dactari | GWS dé Schoonmaker
Log in met de gebruikersnaam die je altijd gebruikt en die bij ons bekend is, maar met het wachtwoord van je bijbehorende werk- school- of privéaccount van Microsoft of Gmail
Inloggen