Resultaten quickscan groeibedrijven

Hier vind je de resultaten van de quickscan mét relevante links zodat je direct verder kunt lezen! Ook benieuwd naar de resultaten van andere groeibedrijven? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst Groeibedrijven op vrijdag 26 november 2021. De online bijeenkomst start om 10.00 uur en duurt anderhalf uur. Op het programma vind je onder andere Picnic die komt vertellen over het vinden en binden van talent als groeibedrijf. Meer weten over deze bijeenkomst? Bekijk het programma en meld je gelijk aan

Score 1-20
Te gek! Jouw organisatie groeit en bloeit! Dat je kunt ondernemen heb je dus al bewezen, maar hoe zit het met jouw werkgeverschap? Elke organisatie heeft behoefte aan structuur op het gebied van belonen, ontwikkelen of arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk kun je iemand aannemen die dit soort zaken voor je oppakt. Dat neemt niet weg dat er van jou, als ondernemer, een visie op werkgeven wordt verwacht. Begin bijvoorbeeld met het op orde brengen van de basis. Door een wendbaar functiehuis met inzichtelijke ontwikkelpaden en generieke profielen voor medewerkers of door de introductie van een salarishuis. En heb je er al eens over nagedacht om dit soort onderwerpen te laten benchmarken? Op die manier weet je hoe jij je onderscheidt ten opzichte van jouw peers en kun je ervoor zorgen dat talent bij jou wil werken in plaats van bij die ander. AWVN kan je helpen met tools waarmee je de basis op orde krijgt. Eindelijk weer rust in de tent en meer ruimte om te doen waar je goed in bent: ondernemen.

Score 21-40

Top! Jij verovert de wereld met je bedrijf én hebt oog voor jouw medewerkers. Jij weet het al: ondernemen en werkgeven zijn twee verschillende kanten van dezelfde medaille. Elke groeiende organisatie krijgt ermee te maken: meer medewerkers betekent nadenken over functiesbeloningbeoordeling en arbeidsvoorwaarden. Op een aantal vlakken heb jij al actie ondernomen. De basis is op orde! Maar wat is nou de samenhang tussen jouw tools, regelingen, HR-instrumenten? En wat doe je als de markt om een andere inrichting van je organisatie vraagt? Voor jou is het belangrijk dat je HR gerelateerde zaken voor je laat werken, in plaats van dat het vooral werk veroorzaakt. AWVN kan je hierbij helpen. We helpen jou in deze krappe arbeidsmarkt met het creëren van meerwaarde voor jouw -toekomstige- medewerkers op een toekomstbestendige manier. Zodat je de juiste snaar raakt bij huidige en nieuwe generaties op de arbeidsmarkt. Daarmee loop je als ondernemer én werkgever voorop.

Score 41-60

Super! Jij hebt je bedrijf op de kaart gezet én beseft je dat werkgeverschap een andere blik vereist dan ondernemerschap. De basis is op orde: een wendbaar functie- en salarishuis, beoordelingscyclus en arbeidsvoorwaarden. Maar wat als je nog groter groeit? Dan komt een OR in beeld, arbeidsverhoudingen worden ineens ‘een ding’. Misschien ga je wel zó snel, dat je een ander bedrijf overneemt of fuseert. Wat betekent dat voor jullie arbeidsvoorwaarden? En hoe behoud je de eigenheid van het bedrijf? Zorg dat je HR-strategie altijd aansluit bij jouw bedrijfsvisie: HR is alleen effectief als het de realisatie van de ondernemingsdoelstellingen ondersteunt. Ben jij al zover? Het klinkt misschien gek in deze wereld waarin ondernemen synoniem lijkt te staan aan better, faster, stronger, maar vertragen kan je enorm helpen. Bijvoorbeeld bij veranderingsprocessen die je tegen gaat komen. Sta met ons stil bij de toekomst van jouw bedrijf. Dan kun je daarna weer met volle kracht vooruit.

Benieuwd naar AWVN, wie wij zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen? 

Lees alles over een (aspirant) lidmaatschap, wie we zijn, waar we voor staan en meer bij Over ons. En wat onze klanten van ons vinden.

Samen sparren over jouw uitdagingen op het gebied van werkgeven
In het netwerk Groeibedrijven inspireren we elkaar met vernieuwende HR-strategieën op basis van traditionele HR-structuren. We leren samen hoe je deze combinatie effectief inzet in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Meer over het netwerk Groeibedrijven