Netwerk Groeibedrijven

Samen sparren over jouw uitdagingen op het gebied van werkgeven?

In het netwerk Groeibedrijven gaan we tijdens bijeenkomsten met elkaar in gesprek over de uitdagingen die organisaties ervaren op het gebied van groei, structuur en de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Om te leren van elkaar, best practices uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het netwerk staat open voor alle organisaties, ook niet-leden van AWVN, die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van werkgeven en HR. AWVN is initiator en facilitator van dit netwerk.

Wij zijn geen scale-up, maar ook wij groeien snel

Niet alleen nieuwe, jonge bedrijven lopen tegen uitdagingen aan die groei als oorzaak hebben. Allerlei oorzaken kunnen zorgen voor expansie en de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Of je nu één jaar oud bent of (zoals AWVN) 101 jaar, we kunnen dit allemaal ervaren. Geen punt dus. Herken je de uitdagingen die we schetsen? Ook dan ben je van harte welkom in ons netwerk Groeibedrijven.

Bijeenkomsten

In 2022 hebben we twee online bijeenkomsten georganiseerd:

 • Op 18 maart 2022 stond het vinden en binden van talent centraal in de bijeenkomst die AWVN organiseerde samen met Erasmus Centre of Entrepreneurship (ECE). Sprekers waren:
  • Tom Mom, professor strategic growth and implementation aan de Rotterdam School of Management en auteur van het boek Naar een gezond groeibedrijf in vijf stappen, over hoe je als ondernemer het juiste groeiverhaal naar je talent communiceert én waarom dat zo belangrijk is.
  • Toon Borren, lead people operations bij Picnic, vertelde over het vinden en binden van talent bij een snel groeiende disruptor in de supermarktbranche.
  • Anne Megens, coördinator Beleid bij AWVN over mogelijke oplossingen in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.
 • Op vrijdag 30 september 2022 stond het waarderen en belonen op de krappe arbeidsmarkt centraal en is ingegaan op de vraag hoe groeiende organisaties hun beloningsbeleid kunnen inzetten om personeel te vinden en te binden in deze krappe arbeidsmarkt.
  • Lisa Dimitrowa van Sharesquare vertelde over hun online platform dat ervoor kan zorgen dat bedrijven een virtueel aandelenplan kunnen creëren waardoor medewerkers op een andere manier gemotiveerd zijn bij hun werk.
  • Sandra van Beest van The Social Handshake, een organisatie die “goed doen” makkelijker maakt, gaf antwoord op de vraag hoe werkgevers en werknemers samen  actie kunnen ondernemen voor een duurzame, sociale wereld.
  • Experts van het beloningsteam van AWVN gaan in op de thematiek van “arbeidsmarktkrapte en belonen”. Wat zien zij in de markt, wat doen werkgevers in Nederland op deze thematiek.

Inhoudelijk begeleiding Marijn van der Heiden
Organisatie Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl)
Wil je deelnemen aan het netwerk Stuur dan een mail naar Frederique Zeemans (f.zeemans@awvn.nl)

Waarom aansluiten bij een AWVN-netwerk? Je weet het in iets meer dan twee minuten.