AWVN tekent overeenkomst met VNCI en OVP

02-06-2017

De ondertekening vond plaats tijdens het VNCI Jaarevent en is het begin van een nauwe samenwerking om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de chemische industrie te bevorderen.

ondertekening.jpgAlle drie de organisaties houden zich bezig met aspecten van duurzaam ondernemen en duurzame inzetbaarheid. Ze bundelen de krachten voor het bevorderen van duurzame organisaties en vitale medewerkers. Er wordt een actieprogramma opgesteld voor de procesindustrie, met name de chemische industrie, gericht op:


• Hoe veranderen de bedrijven in de chemische industrie en wat betekent dat voor de functies van de toekomst?
• Wat betekent dat voor kennis en vaardigheden van de medewerkers?
• Wat kun je als werkgever doen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren?
• Hoe blijven medewerkers fit, gezond en productief, ook op latere leeftijd?

Eerste stap
Een volledig gesubsidieerd traject om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid in bedrijven tot 250 medewerkers is de eerste stap van de samenwerking.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse tools, waaronder 'Tiptrack', de interactieve, online tool van AWVN dat werkenden faciliteert om de eigen regie te voeren over hun duurzame inzetbaarheid en loopbaan. Ook is er een kosten-batentool, een rekenmodel waarbij bedrijven de effecten van verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid kunnen doorrekenen. De tool is gevalideerd door TNO. Daarnaast heeft OVP een reflectiespel ontwikkeld waarmee organisaties in gesprek kunnen gaan met hun medewerkers, om het bewustzijn over duurzame inzetbaarheid te vergroten.

VNCI is de branchevereniging van de chemische industrie, OVP is het Opleidingsfonds in de procesindustrie.

Foto: Marieke Wijntjes
Van links naar rechts: Renske Rietbergen (Directeur HR, Innovatie & Marketing AWVN), Theo Seip (Directeur OVP), Colette Alma (Algemeen directeur VNCI) en Mark Williams (Voorzitter VNCI)