Zelfcoach

Sluitende business case voor inclusie

Lees­wijzer Inhoudsopgave

3.0 Introductie
3.1 Sluitende business case voor inclusie
3.2 Kosten-batenanalyse

Uit onderzoek van AWVN blijkt dat een sluitende business case voor inclusief werkgeven mogelijk is. Veel kosten en risico’s van medewerkers uit de doelgroep worden volledig vergoed door de overheid. Het onderzoek leverde vier typen arbeidsrelaties op voor een sluitende business case.

Vier typen arbeidsrelaties

Eenvoudig werk op grote schaal
Heeft u veel werk op een laag opleidingsniveau? Dan kan groepsdetachering zorgen voor kostenbesparing.

Eenvoudig werk in een eenvoudige omgeving
Heeft u werk op een laag opleidingsniveau in kleinere volumes? Dan zijn veel directe kosten voor de inzet van mensen uit de doelgroep gedekt.

Eenvoudig werk in een complexe omgeving
Kunt u taken herverdelen en onderbrengen bij lager opgeleiden? Dan kan door besparing in loonkosten een structurele kostenbesparing worden gerealiseerd. Afhankelijk van de kosten voor aansturing en coördinatie kan de business case positief of negatief uitvallen.

Werk op MBO- of HBO-niveau
Heeft u werk voor een medewerker op MBO- of HBO-niveau? Dan is een juiste salarisinschaling een belangrijk aandachtspunt. Het is van belang dat de medewerker kan functioneren op het niveau waarop hij of zij is ingeschaald. Anders kunnen de kosten voor aansturing en coördinatie hoog uitvallen.

TIP AWVN en SBCM hebben voor verschillende sectoren een aantal branchemodellen ontwikkeld. Deze geven inzicht in welke functies en taken in de branche geschikt zijn voor mensen uit de doelgroep, ondersteund met concrete praktijkvoorbeelden en financiële onderbouwing.
Er zijn sector- of branchemodellen voor:
» primair onderwijs
» voortgezet onderwijs
» sport
» Universitair Medische Centra
» rubber- en kunststofindustrie.

← vorige pagina volgende pagina →

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden