AI-starterkitVeel bedrijven en organisaties willen aan de slag met kunstmatige intelligentie (AI). En terecht, want met behulp van AI kan werk efficiënter, beter en met meer plezier worden gedaan. 
Uit onderzoek van AWVN blijkt dat maar iets meer dan dan een kwart van de HR-afdelingen betrokken is bij AI-projecten binnen de organisatie. Wat ons betreft komt daar verandering in. AI gaat immers niet alleen om de technische kant, maar juist over gevolgen voor werknemers. 

Het is aan HR om de regie te pakken en meer betrokken te raken bij de ontwikkeling van AI binnen de organisatie. Dat gaat niet vanzelf. Om succesvol met AI aan de slag te gaan, is het van belang dat u de juiste stappen doorloopt. AWVN helpt daar graag bij. In deze onze AI-starterkit lopen we stap voor stap het proces met u door.

De vijf belangrijkste punten bij het gebruik van AI in uw organisatie

Volgens AWVN zijn er vijf hoofdpunten waarmee u rekening moet houden als u AI wilt toepassen binnen de organisatie:

1. Doelen
Formuleer duidelijk wat u met AI wilt bereiken: zorg dat AI een middel blijft en niet het doel wordt

2. Toepassing
Onderzoek welke technologie het meest voor uw doel geschikt is

3. Dilemma’s
Denk goed na over de (onbedoelde) gevolgen van AI binnen uw organisatie

4. Werkvloer
Praat met medewerkers en maak uw organisatie AI-ready

5. Praktijk
Houd de vinger aan de pols bij de toepassing van AI in de dagelijkse praktijk

In 3 x 4 stappen naar een succesvolle AI-toepassing

Bovenstaande stappen komen op verschillende momenten in het denk- en implementatieproces terug. Om inzichtelijk te maken wanneer u met welk punt aan de slag kan, heeft AWVN de belangrijkste stappen op volgorde gezet. Van de eerste brainstorm tot het monitoren van de uitkomsten, we nemen u mee door het hele proces. Dat doen we in drie stappen: de voorbereiding, het eerste gebruik en een succesvol werkproces. Via onderstaand menu kunt u navigeren binnen de starterkit.

AWVN-jaarcongres 2024: Bits, bots en banen

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden