19 juni 2023

AWVN-jaarcongres 2023 | Spot on! Focus op gelijke kansen

AWVN-jaarcongres 2023Neem je collega mee! Het thema dat we op ons jaarcongres bespreken, gaat over de nabije toekomst van de arbeidsmarkt en het HR-vak. AWVN nodigt leden en relaties daarom nadrukkelijk uit hun jong(st)e collega(′s) mee te nemen! Wel graag je collega(′s) vragen zich apart, dus met een eigen inschrijfformulier, aan te melden.

Achter de schermen is de organisatie van het AWVN-jaarcongres in volle gang. Het thema van dit jaar is: Gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Meld je nu aan via het formulier onderaan deze pagina! Nog geen inlog? Maak er hier een aan en kies onderaan voor de optie ‘Hulp nodig bij het aanmelden’ en dan ‘Tijdelijk account aanmaken’. Lukt het niet? Mail naar jaarcongres@awvn.nl

We zien je graag op maandagmiddag 19 juni 2023 in Amare, het theater aan het Spuiplein in Den Haag. Het congres begint om 15.00 uur – inloop vanaf 13.30 uur. De netwerkborrel is van 16.30 uur tot 18.30 uur.

Bekijk ook alvast de pagina met inspirerende voorbeelden van werkgevers die op dit moment bezig zijn met gelijke kansen! In de aanloop naar het congres verschijnt daar elke week een nieuw voorbeeld.

Sprekers AWVN-jaarcongres 2023

AWVN-jaarcongres 2023 Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Karien van Gennip geeft haar visie op gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Welke rol ziet zij voor de overheid en welke voor werkgevers? Wat zouden werkgevers moeten doen op het gebied van diversiteit en inclusie?

Foto: Valerie Kuypers/Martijn Beekman

AWVN-jaarcongres 2023 Esther Vergeer, chef de mission voor TeamNL, directeur ABN AMRO Rolstoeltennistoernooi en oprichter Esther Vergeer Foundation.
Esther Vergeer zal vertellen hoe zij zich inzet voor gelijke kansen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij neemt ons mee in haar persoonlijke ervaringen met bedrijven en het omgaan met tegenslagen tijdens haar topsportcarrière.

Foto: Mathilde Dusol

Zoë Papaokonomou, AWVN-jaarcongres 2023 Zoë Papaikonomou, schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente.
De bijdrage van Zoë is een praktische, ongemakkelijke sprint door de wereld van diversiteit en inclusie. Tijdens het jaarcongres zal zij ons een spiegel voorhouden en inzoomen op macht en gelijkwaardigheid.

Foto: Rui Jun Luong

AWVN-jaarcongres 2023 Raymond Puts, algemeen directeur AWVN.
AWVN vindt dat iedereen een gelijke kans moet krijgen op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben daarin een sleutelpositie. Raymond Puts vertelt wat de visie van AWVN is op inclusief werkgeven. En hoe werkgevers hiervoor kunnen zorgen.

Foto: Masha Bakker

Aldith Hunkar, AWVN-jaarcongres 2023 Aldith Hunkar, studeerde economie, is journalist en radio- en televisiepresentator van onder andere het NOS Journaal en Firma Erfgoed.
Zij leidt het congres als dagvoorzitter in goede banen en stelt kritische vragen.

Foto: Sacha de Boer

Muziek en dans

Tijdens het AWVN-jaarcongres worden optredens verzorgd door Sites of Memory in samenwerking met Shishani & Miss Catharsis.

Sites of Memory

Shishani tijdens de theaterwandeling van Sites of Memory. Fotograaf: Rien de Jager.

Sites of Memory organiseert activiteiten over de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Nederland en de voormalige koloniën. Sites of Memory laat een fragment zien over vrijheid en verzet uit de nieuwste voorstelling Free to be Free. Hoe vrij ben je om vrij te zijn? Het antwoord op die vraag is niet voor iedereen hetzelfde. We kunnen veel leren van de vrijheidsstrijders uit het verleden en zeker ook van de mensen die zich vandaag de dag hard maken voor vrijheid. Aan de hand van dans, theater, poëzie en muziek komen verhalen over vrijheid en verzet uit het verleden, heden en toekomst tot leven.

 

Shishani & Miss Catharsis

Shishani & Miss Catharsis. Fotograaf: Rien de Jager.

Het Nederlandse Shishani & Miss Catharsis maakt ‘stijlvolle indie-soul met een elegante sound’. ‘Catharsis’ betekent ‘zuivering’, ‘reiniging’ of ‘opheldering’. De band is opgericht door de meermaals bekroonde singer-songwriter en activist Shishani.

Deze artieste met Belgische en Namibische roots is onder andere bekend van haar project Shishani & Namibian Tales, waarmee ze wereldwijd te zien was. Tijdens het optreden vertellen de muzikanten Shishani, Chrissie Quast, Jaimie van Hek en Ceciel Moyano  vanuit hun verschillende achtergronden krachtige verhalen in genre-overstijgende muziek.

Aanmelden AWVN-jaarcongres 2023

Het inschrijfformulier toont na inloggen. Nog geen (tijdelijk) account? Maak deze gelijk aan: Registratie

Aanmelden voor het jaarcongres kan alleen als je ingelogd bent.

aanmelden