12 juni 2024

Zelf aan de slag met de vaststellingsovereenkomst

Tegenwoordig eindigen de meeste arbeidsovereenkomsten door het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst eindigt dan met wederzijds goedvinden. De werkgever en de medewerker zijn het er dan over eens dat er een einde aan de arbeidsovereenkomst moet komen. Bijvoorbeeld na twee jaar ziekte. Of als de medewerker niet zo goed meer functioneert en liever vertrekt dan dat hij nog een verbetertraject volgt. Maar ook bij een reorganisatie zie je dat werkgevers meestal kiezen voor een vaststellingsovereenkomst (vso) in plaats van een ontslagprocedure bij het UWV.

Ieder bedrijf heeft wel een voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst liggen. Dat is handig, want dan kun je dit vlot en goed regelen. Maar: is het model nog actueel? Wat zijn tegenwoordige gangbare vergoedingen? En wat als de medewerker toch niet wil tekenen? Kan een vso wel bij ziekte? En mag je een medewerker houden aan een concurrentiebeding? Hoe om te gaan met de vakantiedagen? Stel dat de medewerker deze niet wil laten vervallen? En wat te doen als het UWV laat weten dat de WIA-beoordeling nog wel een half jaar op zich laat wachten? Kortom, er zijn allerlei risico’s en valkuilen verbonden aan het sluiten van een vso. Wilt u leren hoe die te vermijden, dan mag u deze cursus (op 12 juni 2024) niet missen.

In deze interactieve cursus gaan de zeer ervaren docenten Astrid Zuidinga en Erica Wits in op deze vragen en vele andere praktijkvragen. Na uw aanmelding kunt u een bepaling toesturen uit de vso die u nu hanteert en waar u vragen over heeft. De vooraf toegezonden bepalingen bespreken we tijdens de cursus.

Het programma van deze cursus van drie uur ziet er als volgt uit:
• het juridisch karakter van de vso
• informatieplicht
• de vergoeding
• de vso bij ziekte
• de vso bij disfunctioneren.
Tijdens de cursus is er uiteraard volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat levert deelname op?
Na het volgen van deze cursus:
heeft u kennis van de belangrijkste vraagstukken die spelen bij het onderhandelen over een vso, waardoor u betere resultaten bereikt
kunt u eventuele risico’s identificeren
is uw ingestuurde bepaling uit de eigen vso waar u nu vragen over hebt, besproken.

Praktische informatie cursus ′Zelf aan de slag met de vaststellingsovereenkomst′

Datum 12 juni 2024, 9.30 -12.30 uur. Ontvangst vanaf 9.00 uur.
Locatie Malietoren, Den Haag.
Doelgroep HR-professionals.
Aantal deelnemers Maximaal 16 deelnemers.
Kosten € 395 excl. btw per deelnemer voor directe en indirecte leden van AWVN en NVP-leden; € 495 excl. btw voor niet-leden.
Inschrijven Via onderstaand formulier.
Vragen? Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl.

Inschrijven (u moet hiervoor ingelogd zijn)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden