Home / Vraag van de week

Vraag van de week

Logo AWVN-werkgeverslijnWerkgever en werknemer sluiten een vaststellingsovereenkomst voor de beëindiging van het dienstverband met wederzijds goedvinden. Mag de werknemer deze ontbinden?

De werknemer heeft volgens artikel 7:670b BW een bedenktermijn van 14 dagen als de arbeidsovereenkomst door middel van een schriftelijke overeenkomst wordt beëindigd.  Dit betekent dat de werknemer het recht heeft terug te komen op zijn beslissing om akkoord te gaan met een beëindiging van zijn dienstverband. Dit recht wordt ook wel het herroepingsrecht genoemd. De werkgever moet dit als zodanig vermelden in de vaststellingsovereenkomst. Doet hij dit niet, dan geldt een bedenktermijn van drie weken. De werknemer kan de overeenkomst ontbinden door een schriftelijke verklaring aan de werkgever te richten. Hij hoeft daarin geen redenen te vermelden.

Let op! Als de werknemer minder dan zes maanden geleden al een keer gebruik heeft gemaakt van zijn herroepingsrecht, kan hij daar niet nog een keer gebruik van maken.

Meer informatie over de vaststellingsovereenkomst vindt u hier.

0 reacties