Home / Nieuws / Maak uw RI&E coronaproof
woensdag 09 september 2020

Maak uw RI&E coronaproof

Binnenkort is het de Week van de RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie). Een goede gelegenheid om uw eigen risico-inventarisatie en -evaluatie te actualiseren, bijvoorbeeld door er de coronamaatregelen binnen uw bedrijf in op te nemen.

U wilt uw werknemers een veilige en gezonde werkomgeving bieden en ziekteverzuim voorkomen. De Week van de RI&E van 21 t/m 25 september is een mooie gelegenheid om uw RI&E te actualiseren: inventariseer in elk geval de bijzondere risico’s van het coronavirus en voeg mogelijke oplossingen toe aan het bijbehorende plan van aanpak. Denk hierbij niet alleen aan 1,5 meter afstand en desinfectiemiddel, maar ook aan een gezonde thuiswerkplek en het voorkomen van bijvoorbeeld psychische klachten (door werk, stress of angst voor baanverlies) in deze bijzondere tijd.

Inzicht in risico’s

Tijdens de Week van de RI&E is er extra aandacht voor het belang van inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in bedrijven. Doel is werkgevers bewust te maken van het belang van een risico-inventarisatie en -evaluatie.
Hier vind u alle informatie over de Week van de RI&E

Verplichting RI&E

Het uitvoeren van een RI&E is een verplichting vanuit de Arbowet. Deze RI&E vormt de basis van preventief beleid voor een gezonde en veilige werkplek.
Lees hier alles over de RI&E

Meer informatie
Op de website van AWVN vindt u veel informatie over corona en werk, o.a. de publicatie over Covid-19 op de werkvloer, arbotips voor thuiswerken en de handreiking Voorkom ziekteverzuim door psychische klachten.