Home / In de media / AWVN blij met ruimte die FNV biedt
donderdag 25 juni 2020

AWVN blij met ruimte die FNV biedt

Werkgeversvereniging AWVN is blij met de ruimte die de FNV lijkt te bieden voor aanpassing van arbeidsvoorwaarden tijdens de coronacrisis

Dat stelt de belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van het bedrijfsleven in een reactie op een vraaggesprek met FNV-voorman Zakaria Boufangacha in De Telegraaf.

Boufangacha stelt in dat vraaggesprek dat de FNV de oude looneis van 5 procent loslaat bij bedrijven en sectoren waar het slecht gaat. In een sector die in zwaar weer verkeert, wil de grootste vakbond afspraken maken over loonmatiging, in ruil voor ‘perspectief’: werkbehoud, scholing en werkzekerheid.

De cao-coördinator van de FNV reageert daarmee op de vorige week gepubliceerde bijgestelde arbeidsvoorwaardennota van de gezamenlijke werkgevers, Arbeidsvoorwaarden in coronacrisis. Andere tijden, andere oplossingen. Daarin pleiten de werkgevers voor gezonde bedrijven en maximale werkgelegenheid op de lange termijn als doelstellingen van het arbeidsvoorwaardenoverleg. In sommige gevallen moeten de arbeidsvoorwaarden daarvoor worden aangepast.

Hier kunt u de nota van de FNV downloaden

Download hier de arbeidsvoorwaardennota van AWVN,VNO-NCW en MKB-Nederland

0 reacties