Gelijke kansen

Op 22 september 2022 start AWVN in samenwerking met De Normaalste Zaak het netwerk Gelijke kansen. Een netwerk voor organisaties die op zoek zijn naar inspiratie op het gebied van diversiteit en inclusie (D&I) en willen weten hoe ze gelijke kansen kunnen bevorderen. Deelname is kosteloos.

Waarom dit netwerk?
De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen dit nieuwe netwerk gaan we elkaar helpen die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we in het netwerk gelijke kansen op inzetten.

Voor wie is dit netwerk?
Dit netwerk is voor organisaties die structureel werk willen maken van diversiteit en inclusie (D&I) en graag kennis en ervaringen willen uitwisselen met college-professionals. Bent u een manager diversiteit en inclusie of iemand die zich vanuit een HR-rol bezighoudt met dit thema? Bent u op zoek naar inspiratie in het creëren van gelijke kansen? Dan bent u van harte welkom.

Wat gaan we doen?
De komende tijd organiseren we meerdere (online) bijeenkomsten waarin we telkens een specifiek thema behandelen. Aan de hand van praktische tips en best practices helpen we u op weg in het behalen van uw doelstellingen. Toonaangevende bedrijven vertellen over hun ervaringen en welke acties tot meer diversiteit en inclusie – dus een gezondere organisatie – hebben geleid.

Thema’s die in dit netwerk in ieder geval aan bod komen:
• Inclusieve werving en objectieve selectie (22 september 2022) | aanmelden
• Inclusieve cultuur op de werkvloer (13 oktober 2022) | aanmelden
• Inclusieve arbeidsvoorwaarden en inclusief belonen (15 november 2022) | aanmelden
• Gelijke kansen bij doorstroom en behoud van medewerkers (13 december 2022) | aanmelden

Inhoudelijke begeleiding van het netwerk
Eefje Brul, Robin Kok en Niek Hinsenveld

0 reacties