19 november 2019

SCP publiceert evaluatie Participatiewet

Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft op 19 november 2019 de evaluatie van de Participatiewet gepubliceerd. Niet verrassend is, dat er nog veel te verbeteren valt.

Bij het ingaan van de Participatiewet in 2015 is afgesproken, dat deze wet in 2019 geëvalueerd zou worden. Die evaluatie heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau nu uitgevoerd.
Het SCP stelt vast dat de wetgeving bijzonder ingewikkeld is. Ook de uitvoering laat nogal wat te wensen over. Die conclusies zijn niet verrassend. Staatssecretaris Van Ark is vorig jaar al begonnen met een verbeterslag door het Breed offensief in te zetten. Daarbij gaat het om zo’n veertig projecten, om al bekende vraagstukken en knelpunten op te lossen. Doel is om meer werkgevers de mogelijkheid te bieden bij te dragen aan de banenafspraak. Zo moeten de aangekondigde nieuwe werkgeversservicepunten bijdragen aan een betere dienstverlening en matching.

Lees hier de eindevaluatie van het SCP
Hier vindt u een overzicht van alle activiteiten in het Breed offensief

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden