Nieuwe pensioenwet: solidaire of flexibele premieregeling?

Logo AWVN-werkgeverslijnWaar moet ik als werkgever op letten bij de keuze tussen de solidaire en de flexibele premieregeling?

 

De deelnemers komen op de eerste plaats. Het is van belang om na te gaan wat zij willen. Willen zij meer keuzevrijheid of juist meer solidariteit? Willen zij een vaste uitkering of een variabele uitkering. Om hier achter te komen zal een risicopreferentie-onderzoek moeten worden uitgevoerd.

Het is verder van belang dat de keuze voor één van beide regelingen aansluit bij de visie van de werkgever op het arbeidsvoorwaardenbeleid. Daarnaast is uitlegbaarheid aan de werknemers een aandachtspunt: de flexibele premieregeling is minder complex van opzet dan de solidaire premieregeling.

Bij de keuze voor de solidaire premieregeling bestaat de mogelijkheid dat een deel van de premie naar de solidariteitsreserve gaat en er daardoor in de individuele pensioenpotjes minder premie wordt gestort.

Meer informatie nodig over de verschillende premieregelingen? Kijk hier

Altijd op de hoogte van het laatste pensioennieuws met onze Pensioenflits

AWVN wil haar leden graag goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen op pensioengebied en de gevolgen voor hen. AWVN-pensioenexperts organiseren daarom maandelijks de Pensioenflits, een korte online bijeenkomst waarin zij actuele pensioenkwesties op begrijpelijke wijze toelichten en uitdiepen.

Op vrijdag 3 juni is er weer een nieuwe aflevering van de Pensioenflits. Tijdens deze bijeenkomst staan de nieuwe pensioenwet en de jaarrekening centraal. Deelname is gratis voor leden van AWVN. Meld u hier aan

0 reacties