Sfeerimpressie AWVN-jaarcongres 2022

AWVN-jaarcongres 2022 Buitensporig!

Het thema was Buitensporig! Werkgeven in goede banen. Hoe bied je uitdagingen als de pandemie, inflatie en oorlog in Europa het hoofd en leid je alles in goede banen? Dat was de centrale vraag. Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen van crisis naar crisis werkt, maar ook je blik en koers op de toekomst houdt en je je werknemers daar in meeneemt?

Foto’s: Liesbeth Dingemans

Congreszaal

Bijna 500 HR-professionals, leden en genodigden, kwamen aan de Maliebaan samen.

Noortje Groot

Noortje Groot, de jongste HR-professional bij AWVN, opende het congres met haar verwachtingen.

Jan Luiten van Zanden

Economisch historicus en emeritus-hoogleraar Jan Luiten van Zanden nam ons mee naar een eerdere crisis, die van begin jaren tachtig. Hoe gingen we met die crisis om? Kunnen we er lessen uit trekken? En, nog belangrijker: hoe kwamen we uit die crisis? Zijn presentatie kunt u hieronder downloaden.

Simon van Teutem

Vervolgens richtten we onze blik op de toekomst. Simon van Teutem, journalist en podcastmaker, nam ons mee naar de wereld van werk volgens jongeren. Wat denken zij wat er in de toekomst op ons te wachten staat? Waar maken jongeren zich zorgen om? Wat zouden werkgevers kunnen doen om hier rekening mee te houden?

Corine Duchenne

Managing Director Corine Duchenne liet zien hoe Praxis zich voorbereidt op de toekomst. Wat vragen de huidige tijden van leiderschap en hoe kunnen we als werkgevers het voortouw nemen in de transities die eraan komen?

Meike de Jong en Zakaria Boufangacha

Het congres werd in goede banen geleid door dagvoorzitter Meike de Jong, op de foto in gesprek met Zakaria Boufangacha van FNV. Zij is bekend van haar werk als journalist en presentator bij RTL Nieuws, RTLZ en EditieNL.

Raymond Puts

Richard Greve, CHRO bij NS en Suzanne Jungjohann, CHRO bij Royal Cosun namen op film mooie praktijkvoorbeelden mee. Jong AWVN maakte ter plekke een vlog en vroeg jonge HR-professionals wat volgens hen dé arbeidsvoorwaarde van de toekomst is. De 3 filmpjes kunt u hieronder bekijken.

Algemeen directeur van AWVN Raymond Puts sloot het jaarcongres af met wat volgens AWVN het juiste spoor naar de toekomst is. Lees hier bijbehorend persbericht. Hij nodigde iedereen in de zaal uit mee te denken om samen de nieuwe Hyperloop voor de arbeidsmarkt te verzinnen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Julie Huard en band. Zij won de Liesbeth List-prijs in 2019 en werd European Artist of the Year in 2021. Zij zong op het congres Franse en Engelse jazz en stond garant voor glitter & glamour.

Niet het minst onbelangrijke onderdeel: de netwerkborrel!

congresorganisatie

De congresorganisatie ziet u volgend jaar graag weer terug!

 

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden