06 oktober 2020

Crisiskrakers: de digizines

Ter gelegenheid van het online AWVN-jaarcongres 2020, Crisiskrakers, heeft AWVN vijf digizines gepubliceerd over de vijf dilemma’s die in het jaarcongres ter sprake kwamen. Er is daarnaast een speciaal digizine verschenen  waarin AWVN-directeur Raymond Puts zijn visie op waardevol werkgeven in crisistijd uiteenzet.

Crisiskrakers

Waardevol werkgeven in crisistijd – hoe doe je dat? De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet, en heeft ook grote gevolgen voor de wereld van werk. Tijdens het online AWVN-jaarcongres op 5 oktober 2020 stonden vijf vraagstukken centraal die door de coronacrisis (extra) urgent zijn geworden. Het gaat om de volgende ‘crisiskrakers’:
1. reorganiseren gaan bedrijven niet te snel over tot snijden in het personeelsbestand, of is het dé remedie om de crisis te overleven?
2. thuiswerken hype of blijvertje?
3. leren & ontwikkelen bij wie ligt de bal? Moeten werkgevers zich meer inspannen om werknemers te stimuleren aan de slag te gaan met hun ontwikkeling? Of hebben werkgevers genoeg gedaan en moet de werknemer nu in actie komen?
4. interne wendbaarheid vergroten dé manier om je organisatie wendbaarder te maken of een schijnoplossing?
5. aanpassen van arbeidsvoorwaarden is het vragen van een loonoffer aan je medewerkers geoorloofd in crisistijd?

Heeft u het jaarcongres gemist? Geen probleem!
U kunt hier het hele congres zien.

Onderwerpen waarop werkgevers de komende tijd fundamentele keuzes moeten maken om de crisis te kunnen ‘kraken’. Rondom deze dilemma’s heeft AWVN vijf digitale magazines – digizines – gemaakt waarin we samen met u de code proberen te kraken.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier!

Raak geïnspireerd door de interviews met experts, prachtige foto’s, informatieve vlogs en podcasts, en nog veel meer… Wij wensen u veel kijk- en leesplezier!

Vijf digizines (plus één…)

In elk afzonderlijk digizine vindt u op de laatste pagina de links naar de andere digizines. Zo kunt u, als u eenmaal in een digizine zit, steeds van de ene naar de andere springen.

Waardevol werkgeven
in crisistijd:
een zoektocht
introductie
Digizine 1
Hoe blijf ik
bestaan?
Digizine 2
Hoe blijf ik
verbonden?
Digizine 3
Hoe blijf ik
leergierig?
Digizine 4
Hoe blijf ik
wendbaar?
Digizine 5
Hoe blijf ik
overbruggen?
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden