03 september 2018

Vlogserie Plankenkoorts | Telt alleen werken als meedoen?

De wereld van werk is in beweging. Of het nu gaat om technologie, de voortgaande verstrengeling van Nederland met de wereldeconomie, of de veranderende beroepsbevolking: werken en werkgeven zullen er in de toekomst onherroepelijk anders uitzien. Toch lukt het in de polder en in de politiek niet goed om het gesprek over de toekomst van de arbeidsmarkt te voeren. We lijken last te hebben van plankenkoorts.

Het AWVN-jaarcongres op 1 oktober 2018 staat in het teken van een toekomstagenda voor de wereld van werk. Een toekomstagenda die ons verlost van de plankenkoorts. In deze serie vlogs neemt AWVN u mee langs de vijf belangrijkste uitdagingen waar wij de komende jaren mee te maken krijgen.

Werkgevers verwachten dat de combinatie tussen mantelzorg en werk meer problemen gaat opleveren in de toekomst, zo schreef de Volkskrant eind augustus. AWVN-beleidsadviseur Hendrik Noten vlogt over deze – derde – uitdaging: Hoe zorgen we ervoor dat de balanceeract tussen werk en privé voor bedrijven en burgers op te brengen blijft? En moeten we mantelzorg en vrijwilligerswerk dan niet ook waarderen als een andere vorm van meedoen?

Vlogserie Plankenkoorts, aflevering 3

Vlogserie Plankenkoorts, aflevering 3
Vlogserie Plankenkoorts: telt alleen werken als meedoen?
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden