dinsdag 13 december 2022

Bijeenkomst netwerk Gelijke kansen – doorstroom en behoud van medewerkers

Op dinsdag 13 december van 15.00 tot 16.30 uur organiseert het AWVN-netwerk Gelijke kansen de vierde online bijeenkomst voor werkgevers die geïnteresseerd zijn in het thema gelijke kansen.

In deze tijden van krapte wil je geen medewerkers verliezen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een migratieachtergrond anderhalf keer vaker uitstromen. En dat de homogeniteit van de groep stijgt naarmate je hoger in de organisatie komt. De vraag is hoe kan je als werkgever aantrekkelijk zijn voor mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en genders.

Programma Netwerk Gelijke kansen, 13 december

We wisselen kennis uit over zes methoden om doorstroom en behoud van medewerkers te verbeteren.  Denk aan objectieve selectiecriteria, maar ook programma’s rondom cross-mentorship en inclusief leiderschap.

  • Namens TNO licht Gerben Hulsegge de zes methoden toe, die in een pilot door vijf werkgevers zijn toegepast. TNO deelt naar aanleiding van die pilot inzichten over het implementatieproces en de praktische overwegingen.
  • Namens Lidl vertelt Suzanne van de Glind over hun programma “vier handen op één buik” waarbij vrouwelijke managers bij zwangerschap ondersteund worden door het inzetten van mentoren. Bijvoorbeeld door ervaringen te delen over een gezonde werk-privébalans als kersverse ouder.

Praktische informatie

Wanneer? 13 december 2022 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar? Online
Voor wie? Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben.

Over Netwerk Gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Binnen dit nieuwe netwerk gaan we elkaar helpen om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we in het netwerk gelijke kansen op gaan inzetten.

Hieronder vindt u het aanmeldformulier voor de sessie van 13 december. Benieuwd naar de andere thema’s die we dit jaar hebben behandeld? Hier vindt u een overzicht en leest u tevens meer informatie over het netwerk Gelijke kansen.

 • Inschrijfformulier
  • Aanmelden bijeenkomst 13 december

   netwerk gelijke kansen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties