dinsdag 03 januari 2023

Overzicht belangrijkste pensioencijfers 2023

Heeft u een pensioenregeling voor uw werknemers? Dan wijzigt een aantal parameters per 1 januari 2023.

 

In vrijwel elke pensioenregeling wijzigen jaarlijks de franchise en het maximumpensioengevend salaris. Het gedeelte van het salaris dat uitkomt boven de franchise en onder het maximumpensioengevend salaris blijft, is de basis voor de pensioenopbouw. Ook de werknemersbijdrage is gebaseerd op deze “pensioengrondslag”.

Ten opzichte van 2022 is, als gevolg van de forse stijging van het minimumloon, ook een grote stijging te zien van de AOW-uitkering, de Anw-uitkering, de verschillende franchises en het maximum pensioengevend jaarsalaris.

AWVN heeft alle relevante pensioencijfers 2023 in een handig overzicht gecombineerd.

Deze is onderaan de pagina ook als pdf te downloaden.

Pensioencijfers 2023, tabel

pensioencijfers; aankondiging webinar pensioen

Uiteraard blijven wij u ook in 2023 informeren over de ontwikkelingen rond de Wet toekomst pensioenen die inmiddels is aangenomen door de Tweede Kamer. Daarmee beginnen we op 12 januari 2023 – met een online informatiesessie waarin we, samen met VNO-NCW en MKB-Nederland, u informeren de aanpassingen op de Wet toekomst pensioenen die hebben plaatsgevonden tijdens de behandeling in de Tweede Kamer.

Daarnaast organiseren de AWVN-pensioenexperts maandelijks korte online-bijeenkomsten: Pensioenflits. Elke bijeenkomst duurt 30 minuten. Daarin nemen de experts u op hoofdlijnen mee in de veranderingen binnen het pensioenstelsel en vertellen u hoe u zich hier adequaat op kunt voorbereiden. De eerstvolgende editie, op 20 januari 2023, gaat eveneens in op d aanpassingen op de Wtp

Heeft u vragen over cijfers, pensioenregeling/contract of wat de Wet toekomst pensioenen voor u betekent, neem dan contact op met een van onze adviseurs.

AWVN
Redactie AWVN
januari 2023
Download