10 december 2020

Grensarbeiderspas voor Verenigd Koninkrijk nodig vanaf 2021

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft op 10 december 2020 de voorwaarden gepubliceerd op basis waarvan een grensarbeiderspas kan worden aangevraagd voor grensarbeiders die niet in het VK wonen, maar er wel werken. Er is nog tijd genoeg om de aanvraag te doen. De eerste zes maanden van 2021 mag een grensarbeider nog zonder een grensarbeiderspas in het VK werken.

Het is nog steeds onduidelijk, ook in de omgekeerde situatie (wonen in het VK, werken in Nederland), of de eis mag worden gesteld dat de grensarbeider in dienst moet zijn van de lokale werkgever. Als dat het geval is, kunnen gedetacheerde werknemers en commuters die niet in dienst zijn van een lokale werkgever geen grensarbeiderspas krijgen. Ze moeten dan voldoen aan de lokale voorwaarden voor tewerkstellingsvergunningen. Dat zal in veel gevallen zeer moeilijk zijn, waardoor ze niet meer legaal kunnen werken.

Voor de voorwaarden en de procedure voor het aanvragen van de grensarbeiderspas in het Verenigd Koninkrijk, zie:
algemene informatie Britse overheid
handleiding aanvragen grensarbeiderspas

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden