30 mei 2024

Powerworkshop ‘Personeel detacheren naar het buitenland’

Powerworkshops
Internationale arbeidsmobiliteit

Online workshops van maximaal vier uur – regelmatig onderbroken door een korte pauze – waarin AWVN-experts u op de hoogte brengen van de ins en outs op het gebied van het uitzenden van medewerkers of het inhuren van buitenlandse werknemers. Tijdens de bijeenkomsten is er volop gelegenheid om aan de docenten vragen te stellen.

U wilt een werknemer tijdelijk detacheren naar het buitenland?

Afhankelijk van de periode van detachering en de aard van de activiteiten, moet u een aantal zaken regelen.

Wat precies vertellen de AWVN-experts. Dat doen zij aan de hand van de zogenaamde schijf van vijf – de vijf  rechtsgebieden waarop u mogelijk actie moet ondernemen.

Na deze workshop heeft u zicht op de complexiteit van het tijdelijk detacheren van personeel naar het buitenland, en weet u welke acties u moet ondernemen om de medewerker compliant te laten werken in het buitenland.

Powerworkshop ‘Personeel detacheren naar het buitenland’

Datum 30 mei 2024, 9.30-13.30 uur
Online Via Teams
Docenten Ruud Blaakman en Armand Lahaije
Kosten € 575 voor leden en € 675 voor niet-leden (prijzen excl. btw)
Inschrijven Via het aanmeldformulier (zie hieronder)
Vragen Neem contact op met Frederique Zeemans, f.zeemans@awvn.nl

De procedures rond internationale arbeidsmobiliteit zijn ingewikkeld en omslachtig. Bij grensoverschrijdend werken moeten zowel de werkgever als de werknemer op vijf rechtsgebieden regels in acht nemen en zaken regelen.
Migratierecht Is een verblijf- en/of tewerkstellingsvergunning nodig om in het werkland te verblijven en/of te werken?
Sociale zekerheid Welke sociale-zekerheidswetgeving is van toepassing en hoe is aansprakelijkstelling voor niet afdragen van sociale-verzekeringspremies te voorkomen?
Arbeidsrecht & arbeidsvoorwaarden Welk arbeidsrecht is in de werksituatie van toepassing, en welke aanvullende arbeidsvoorwaarden moet en kunt u bieden?
Fiscaal recht Waar is het loon belast?
Pensioen Is er een pensioenregeling en wat zijn de (fiscale) gevolgen ervoor van werken in het buitenland?

Het niet goed regelen of het niet naleven van de regelgeving, kan forse consequenties hebben voor zowel werkgever als werknemer. Daarom heeft AWVN voor werkgevers die werknemers uitzenden of buitenlandse werkgevers inhuren powerworkshops ontwikkeld.

Aanmeldformulier (let op: u moet hiervoor inloggen)

Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent. U kunt inloggen via deze link:
Login

Heeft u nog geen account voor deze website? U kunt via onderstaande link een (tijdelijk) account aanmaken.
Registratie
Na het voltooien van de registratie en nadat u opnieuw ingelogd bent dient u zich alsnog zelf in te schrijven voor dit evenement.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden