03 november 2020

Maatschappelijke diensttijd zoekt werkgevers die impact maken

Sinds enige tijd is er de MDT, ofwel maatschappelijke diensttijd. Een periode waarin jongeren naast hun studie of baan ‘iets’ doen voor een ander, voor de samenleving. Lees hoe u als werkgever kan bijdragen aan en profiteren van hun inzet.

MDT is bedoeld om jongeren tussen 14 en 27 jaar de ervaring van een waardevolle bijdrage aan onze maatschappij te geven. Daar hebben de jongeren zelf baat bij, maar ook degenen voor wie ze ‘iets’ gedaan hebben. Én werkgevers hebben er baat bij, omdat deze jongeren aantoonbaar ervaring hebben opgedaan en tegelijkertijd talenten en vaardigheden hebben ontwikkeld die van belang zijn voor hun toekomstige werkende leven.

Doel

Jongeren ontwikkelen via MDT hun talenten, hun vaardigheden. Ook stappen ze uit hun comfortzone en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Tot slot ontmoeten jongeren via deze weg mensen van buiten hun eigen omgeving. Zo stappen ze uit hun ‘bubbel’ en vergroten tegelijkertijd hun netwerk.

Wordt uw bedrijf MDT-gastorganisatie?

De gastorganisatie biedt een plek aan waar de jongere invulling kan geven aan zijn maatschappelijke inzet. Samen met de jongere bepaalt de gast-organisatie waaruit de maatschappelijke inzet bestaat. U heeft dan te maken met een begeleidende organisatie, die grotendeels de begeleiding op zich neemt. U als gast-organisatie levert een mentor, die het aanspreekpunt is voor de jongere.

Paar vragen

U wilt a) zeker wel of b) misschien of c) echt niet als gastorganisatie optreden. In alle gevallen zou het mooi zijn, als u de vragen over MDT wilt beantwoorden.
Ga direct naar de vragenlijst

Meer informatie

Meer informatie over MDT staat in de vragenlijst
Er is een speciale website over MDT (vormgegeven voor jongeren, dus wees gewaarschuwd)
Direct in gesprek over een MDT-bijdrage? Mail naar mdt@minvws.nl

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden