22 april 2024

Gelijke kansen bij werving en selectie – Inclusieve vacatureteksten

 

Gelijke kansen bij werving en selectie – Inclusieve vacatureteksten

Inclusieve vacatureteksten, objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen bevorderen gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Ze zorgen voor een gelijk speelveld, waar kandidaten worden beoordeeld op hun competenties, ongeacht hun achtergrond. Een inclusieve vacaturetekst is uitnodigend voor iedereen en gaat uit van competentie-gerichte vacaturevereisten. Niet de persoonlijke eigenschappen van de kandidaat zijn van belang, het gaat om het, voor de functie, gewenste gedrag. Na deze bijeenkomst heeft u alle relevante informatie om zelf aan de slag te gaan met inclusieve vacatureteksten.

Programma 5 maart

Via deze link

Praktische informatie

Wanneer – 22 april 2024 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
Deelnemen – Aanmelden via dit aanmeldformulier

Over gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Tijdens deze bijeenkomsten over gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

Aanmelden voor de gehele reeks

Benieuwd naar de bijeenkomsten over gelijke kansen en de thema’s die eerder aan bod kwamen? Hier vind u een overzicht

Gelijke kansen de normaalste zaak? Wat hebt u daar als werkgever aan?

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden