02 juli 2024

Gelijke kansen bij werving en selectie – Mini workshop: Gestructureerd interviewen

 

Gelijke kansen bij werving en selectie – Gestructureerd interviewen

Gestructureerd interviewen is bedoeld om, op basis van competenties, de beste kandidaat voor de functie te selecteren. Het voorkomt dat het gevoel van een klik ertoe leidt dat je in een sollicitatiegesprek onbewust je eigen eerste indruk bevestigt. Door gestructureerd te interviewen krijg je een objectiever oordeel over de geschiktheid van de kandidaat en zijn kandidaten onderling beter en objectiever vergelijkbaar. Met behulp van een scoreformulier kies je de beste kandidaat voor de functie. Na deze bijeenkomst heb je een goed beeld van de toepasbaarheid en mogelijkheden van gestructureerd interviewen.

Programma 5 maart

Via deze link

Praktische informatie

Wanneer – 5 maart 2024 van 15.00 tot 16.30 uur
Waar – Online
Voor wie – Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben
Investering – Deelname is gratis
Deelnemen – Aanmelden via dit aanmeldformulier

Over gelijke kansen

De Nederlandse beroepsbevolking heeft een heel diverse samenstelling. Al die unieke talenten en verschillende zienswijzen en denkbeelden kunnen we met z’n allen nog veel beter tot hun recht laten komen. Tijdens deze bijeenkomsten over gelijke kansen helpen we elkaar om die kansen te ontdekken en te benutten. Divers en inclusief werkgeven gaat over aantrekkelijk zijn voor de volledige beroepsbevolking en dat alle medewerkers zich welkom voelen en gelijke kansen krijgen. En dat is dus ook precies waar we op inzetten.

Aanmelden voor de gehele reeks

Benieuwd naar de bijeenkomsten over gelijke kansen en de thema’s die eerder aan bod kwamen? Hier vind u een overzicht

Gelijke kansen de normaalste zaak? Wat hebt u daar als werkgever aan?

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden