Geleerde lessen van werkgevers die werken met Tiptrack

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook echt met de eigen duurzame inzetbaarheid aan de slag gaan? AWVN heeft het 4-stappenmodel duurzame inzetbaarheid ontwikkeld dat kan zorgen voor een stroomversnelling op het gebied van opleiden en ontwikkelen. Van daaruit is Tiptrack ontwikkeld, de interactieve online tool voor werkenden én werkgevers die gebouwd is op de vijf pijlers van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid, geldzaken en werk-privébalans. Wat zijn geleerde lessen van werkgevers die al met Tiptrack werken?

Geleerde lessen werkgevers
Steeds meer werkgevers maken met hulp van Tiptrack een succes van het duurzaam inzetbaarheidsbeleid. We zetten de belangrijkste ‘lessons learned’ hieronder op een rij.

  • Tiptrack is een tool, geen wondermiddel. Laat Tiptrack dan ook onderdeel uitmaken van een integrale aanpak om duurzame inzetbaarheid of ontwikkeling te bevorderen.
  • Organisaties die een DI-budget beschikbaar hebben voor medewerkers ondervinden de meeste voordelen, omdat het onderdeel ‘actie’ daarmee meer handen en voeten krijgt.
  • Gebruik Tiptrack als ‘etalage’ voor het gehele interne aanbod aan ondersteuning, faciliteiten en (interne) opleidingen. Dus niet alleen voor ontwikkeling en opleidingen, maar ook voor aanbod op het gebied van werk, gezondheid en financiën. Vereenvoudiging blijkt een succesfactor.
  • Verwacht niet dat medewerkers als vanzelf met de tool aan de slag gaan. Investeer in goede communicatie en ondersteuning.

Meer weten over Tiptrack? Download de brochure, surf naar de Tiptrack-site of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs via info@tiptrack.nl of 070 850 86 05.

Brochure Tiptrack

AWVN
AWVN
mei 2021
Download
Slot
0 reacties