Het moderne arbeidscontract: begrijpelijk en energiek!

Dienstverlening, arbeidsrecht, moderne arbeidsovereenkomst
Klik op de afbeelding voor een overzicht van de adviesdiensten van AWVN op het gebied van arbeidsrecht.

Gefeliciteerd, u heeft een nieuwe medewerker binnengehaald. Tijd dus om de individuele arbeidsovereenkomst op te maken. In klare taal, maar wel juridisch correct en up-to-date. Aantrekkelijk vormgegeven, desgewenst visueel ondersteund. In lijn met de ontwikkeling die uw organisatie doormaakt en passend bij uw huidige manier van werken.

De praktijk is helaas vaak anders. ‘We zouden als HR willen dat de leidinggevenden in de organisatie trots zijn op de contracten die we nieuwe medewerkers aanbieden. Contracten die uitstralen waar we voor staan, die maken dat nieuwe collega’s zich welkom en serieus genomen voelen’.

Een ander geluid dat geregeld te horen is: ‘Ik zou zo graag willen dat we niet wéér die standaardarbeidsovereenkomst uit de la trekken. Dat is een ondergeschoven kindje, daar is eigenlijk al jaren niet meer serieus naar omgekeken’.

 

voorkant flyerHoe? Lees het in de flyer en ontdek dat het in 7 heldere stappen geregeld is. U beschikt sneller over nieuwe overeenkomsten dan u denkt.
Download de flyer

Spreekt het u ook aan, een modern arbeidscontract dat de verwachtingen over en weer direct volkomen helder maakt?

Dan is het goed te weten dat dit kan. De experts van AWVN helpen u graag de arbeidsovereenkomst grondig op te frissen.

Neem contact op

Grove opzet van vier basisvarianten voor een frisse, moderne arbeidsovereenkomst. Welke spreekt u het meest aan?

moderne arbeidsovereenkomst

Er zijn allerlei manieren om vorm en inhoud te geven aan een moderne arbeidsovereenkomst. Belangrijk is dat deze uiteindelijk past bij uw bedrijfscultuur en HR-beleid, én aansluit bij de beleving van de werknemer. De uitkomst kan dus variëren van een tamelijk traditionele opzet (waarbij wél een moderniseringsslag is gedaan op taalniveau – vooral korter en bondiger) tot een variant waarbij ook visuele ondersteuning is toegevoegd (wat het tevens mogelijk maakt een persoonlijke touch aan de overeenkomst mee te geven). Visuele elementen helpen om een juridisch document aantrekkelijker en begrijpelijker voor werknemers te maken!

 

Tip! Ideeën over de moderne arbeidsovereenkomst bespreken met het team? Download dan de quickscan.

Lees ook het artikel ‘Sluit de arbeidsovereenkomst aan bij de employee experience?‘ op de site van CHRO (Chief Human Resources Officer)

Er zijn dus vele mogelijkheden, maar alle varianten op de moderne arbeidsovereenkomst zijn geënt op dezelfde uitgangspunten:
• kort en bondig – klare, actieve taal en dus begrijpelijk
• juridisch waterdicht, in lijn met de laatste wet- en regelgeving
• aantrekkelijk vormgegeven, eventueel met visuele ondersteuning
• sluit aan bij de bedrijfscultuur en HR-beleid
• duidelijkheid over wederzijdse verwachtingen
• doet recht aan de huidige kijk op onboarding en beleving van nieuwe medewerkers.

Check! Is onderstaande ook wat u voor ogen staat? Neem dan contact op met de AWVN-experts om de arbeidsovereenkomst in uw organisatie eens kritisch onder de loep te nemen. En om samen te ontdekken hoe een vernieuwde arbeidsovereenkomst het frisse, energieke startpunt kan vormen van een duurzame arbeidsrelatie.

moderne arbeidsovereenkomst

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden