16 oktober 2018

De sandwich van de HR-manager met buitenlandse moeder

Multinationals zijn, onder andere door het debat over de dividendbelasting, de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Onderbelicht blijft de positie van de HR-manager die in Nederland werkt voor een buitenlands bedrijf.

Aan de ene kant heeft hij te maken met belangen van de buitenlandse moeder, aan de andere kant moet hij rekening houden met het Nederlandse arbeidsrecht en afspraken maken met vakbond en ondernemingsraad. Geen makkelijke positie, legt beleidsadviseur Laurens Harteveld uit aan de hand van een… sandwich. Of is het een dik belegde boterham?

Hebt u buitenlandse HR-collega’s die nog weinig kaas hebben gegeten van de Nederlandse arbeidsverhoudingen? Op 27 november spijkert AWVN hen in één dag bij met de cursus Dutch Labour Relations (in English!).

Meer weten over wat een buitenlands moederconcern betekent voor arbeidsverhoudingen en personeelsbeleid? Download dan onderstaand artikel dat is verschenen in ons kwartaalblad Werkgeven, herfsteditie 2018.

Help! Een buitenlandse moeder!

- De sandwich van de HR-manager met buitenlandse moeder
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden