27 november 2020

Leidraad afwikkeling beroepsziektezaken gepubliceerd

De Letselschade Raad heeft ‘Leidraad afwikkeling beroepsziektezaken’ gepubliceerd.

 

Dit document biedt een leidraad voor de afhandeling van verzoeken om schadevergoeding aan werkgevers in verband met een (gestelde) beroepsziekte. De leidraad beoogt de praktijk van claimbehandeling te verbeteren, door samenwerking te stimuleren tussen partijen die professioneel bij beroepsziektezaken zijn betrokken, en het proces te stroomlijnen.

Beroepsziektezaken zijn complex en langdurig, met name omdat de relatie tussen werk en ziekte veelal niet eenvoudig is vast te stellen.

De rode draad in de publicatie is dat de afhandeling van beroepsziekteclaims substantieel te verbeteren is als de betrokkenen bij de claimbehandeling op dit punt zo veel mogelijk samenwerken. Die samenwerking veronderstelt een houding van openheid en vertrouwen en dient het gedeelde belang bij helderheid, voortvarendheid en oplossingsgerichtheid.

Het in deze leidraad vastgelegde stappenplan biedt handvatten om pragmatisch en efficiƫnt vorm te geven aan deze samenwerking.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden