21 juli 2020

Verzuim: vroegtijdige inzet arbeidsdeskundige werkt

Vroegtijdige of zelfs preventieve inzet van arbeidsdeskundigen bij (dreigend) verzuim van medewerkers kan de werkgever een substantiƫle kostenbesparing opleveren en heeft een positieve uitwerking op de inzetbaarheid en het welzijn van de werknemer. Dat wijst onderzoek van het Impact Centre van de Erasmus Universiteit in opdracht van het AKC uit.

Deze pilot geeft u concrete inzichten

Om deze aanwijzingen verder op te harden en vanuit de praktijk te ontdekken wat wanneer het beste werkt, voeren het Impact Centre Erasmus en het AKC (Arbeidsdeskundig Kennis Centrum) een pilot uit.
Doet uw organisatie mee, dan ontvangt u een compacte analyse en rapportage, die u concreet inzicht oplevert in het effect van uw verzuimbeleid. Ook krijgt u de resultaten van de pilot, die u inzicht geven in de effecten van vroegtijdige inzet van arbeidsdeskundigen op de duur van het verzuim, op de kosten en op het welzijn van werknemers.

Belangstelling?

Is uw belangstelling gewekt, lees dan deze aanvullende informatie.
Hier vindt u het onderzoek dat de aanleiding was om deze pilot uit te gaan voeren.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden