28 maart 2019

Start Foundation start project ‘open hiring’

Mensen een baan bieden zonder sollicitatiegesprek, cv of vragen vooraf. Dat is ‘open hiring’ in het kort. De Greyston Bakery in de Verenigde Staten dient als voorbeeld en Start Foundation heeft dit concept nu in Nederland geïntroduceerd. Het is een radicale manier om mensen met bijvoorbeeld een moeilijk verleden werk te geven.

In 1982 richtte zenmeester Bernie Glassman vanuit boeddhistische basisprincipes Greyston Bakery op. Glassman wilde de armoede bestrijden door werk te creëren voor mensen die het moeilijkst aan een baan komen. Hij stelde daarbij de mensen die hij een baan bood, geen vragen. Greyston Bakery heeft geen werknemers om koekjes te bakken, maar bakt koekjes om mensen aan werk te helpen.

Start Foundation heeft dit concept naar Nederland gehaald en is een pilot gestart met het bedrijf MamaLoes. Start Foundation koos voor samenwerking met MamaLoes, omdat dit bedrijf met 130 medewerkers al een tolerant aannamebeleid voert en heel wat mensen uit de bijstand haalde. Velen werken inmiddels in een vast dienstverband. Dat is ook bij Open Hiring de stip aan de horizon.

Vanuit AWVN volgen we dit initiatief met grote belangstelling. We wensen Start Foundation en MamaLoes veel succes.

Alle informatie over dit project vindt u hier

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden