Ontslag met wederzijds goedvinden

Logo AWVN-werkgeverslijnBij ontslag met wederzijds goedvinden spreken werkgever en werknemer in onderling overleg af om het dienstverband te beëindigen. Beiden willen dat het dienstverband eindigt en maken over de beëindiging en de gevolgen daarvan afspraken in een vaststellings- of beëindigingsovereenkomst. De werknemer stemt er dus vrijwillig mee in.

Toestemming van UWV om het dienstverband te mogen opzeggen, is dan niet nodig. Ook hoeft de werkgever bij de kantonrechter niet om (pro forma) ontbinding van de arbeidsovereenkomst te vragen. Let op: de werknemer kan niet worden gedwongen om mee te werken aan een ontslag met wederzijds goedvinden.

De belangrijkste kenmerken van dit ontslag zijn:
• werkgever stelt voor om het dienstverband op deze manier te beëindigen
• werkgever en werknemer zijn het met elkaar eens over het ontslag (beiden willen dat het dienstverband eindigt) en de daarbij te maken afspraken
• werkgever en werknemer hebben afspraken gemaakt over de (financiële) afhandeling van het ontslag. Bijvoorbeeld over de einddatum en de hoogte van een ontslagvergoeding.
De afspraken over de beëindiging worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst, die ook wel vaststellingsovereenkomst wordt genoemd. De beëindigingsovereenkomst is het bewijs van de tussen werkgever en werknemer gemaakte afspraken. Over de inhoud van een dergelijke overeenkomst kunt u zich het beste laten adviseren door de advocaten van AWVN. Er zijn namelijk veel zaken die aandacht behoeven.

Afgeschermd; alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers

Heeft u al een account? Log in via inloggen rechtsboven op deze pagina.
Heeft u geen account? U kunt hieronder een account aanvragen; u krijgt dan voorlopig toegang tot deze site.
Alle velden met een * zijn verplicht.

0 reacties