Vorm Ontwikkeling: heldere verhoudingen tussen functies

Vorm is een bouwende ontwikkelaar uit Papendrecht met zo’n 260 medewerkers. Vorm heeft, en dat is niet gebruikelijk, een eigen projectontwikkelings-BV, te weten Vorm Ontwikkeling. Met name voor de functies binnen deze BV zocht het bedrijf een bewezen systeem van organisatie-inrichting met heldere, uitlegbare verhoudingen tussen de verschillende functies. Via brancheorganisatie Bouwend Nederland kwam het bedrijf bij AWVN terecht.

AWVN-organisatieadviseurs Henk Tulner en Marco ten Broek zijn deskundig op het gebied van AWVN’s eigen functiewaarderingssysteem ORBA. Samen met Joke Villanueva, HR business partner bij Vorm, hebben zij vanuit de vraag van de onderneming gekozen voor het beschrijven, waarderen en indelen van functies in de juiste functiegroepen. Daarbij hebben ze gebruik gemaakt van de zogenoemde niveau-onderscheidende kenmerken (NOK’s). Met deze werkvorm zijn, naast een helder onderscheid in de functieniveaus, ontwikkelpaden voor medewerkers inzichtelijk gemaakt.

Vorm is zeer tevreden over het resultaat. Villanueva: “Met name voor Vorm Ontwikkeling was het vraagstuk van functiebeschrijving urgent. We zijn erg te spreken over de gekozen aanpak, de professionele uitvoering door Henk en Marco en het resultaat. We zien dit nu als een eerste stap en willen het systeem voor de hele organisatie verder uitwerken.”

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden