Benchmark groene arbeidsvoorwaarden

Dienstverlening Groene arbeidsvoorwaarden
Klik op de afbeelding voor een overzicht van de adviesdiensten van AWVN op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

AWVN heeft een standaardonderzoek ontwikkeld waarmee u op eenvoudige wijze snel inzicht kunt krijgen in de voorkeuren van uw werknemers als het gaat om groene arbeidsvoorwaarden.

 

De enquête laat uw medewerkers zestien groene arbeidsvoorwaarden rangschikken naar volgorde van belangrijkheid. De zestien arbeidsvoorwaarden zijn onderverdeeld in vijf domeinen Thuis, Onderweg, Bedrijfslocaties, Maatschappelijk en Financieel. De uitkomsten kunnen verfijnd worden naar geslacht, leeftijd, woonsituatie, afstand woon-werk, huidige vervoervorm, opleidingsniveau, soort dienstverband en bruto jaarsalaris.

U krijgt toegang tot het online analyseplatform om de resultaten zelf te bekijken en analyseren. Daarnaast krijgt u één (persoonlijke) presentatie door een adviseur van AWVN.

Het standaardonderzoek maakt het mogelijk om eenvoudig te benchmarken met andere groepen werkgevers (sectoren, omvang, geografische ligging). Uw medewerkers krijgen allemaal een persoonlijke uitnodiging met een unieke url om deel te nemen aan het onderzoek.

Uw investering is afhankelijk van het aantal werknemers van uw organisatie. De prijs bedraagt € 10 per werknemer die een unieke link ontvangt (excl. btw). Wij hanteren een minimumbedrag van € 5.000 (excl. btw).

Neem contact op

De zestien groene arbeidsvoorwaarden in het standaardonderzoek

Thuis
Budget voor vergroening huis Mijn werkgever stelt een budget beschikbaar te besteden aan bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, warmtepomp, ledlampen, energiezuinig witgoed.
Advies over vergroening huis Mijn werkgever betaalt het advies bij (financiering van) vergroening van huis.
Thuiswerken stimuleren Mijn werkgever stimuleert thuiswerken door bewust afspraken te maken over wanneer thuis te werken en wanneer op kantoor te werken.
Onderweg
Groen vervoer stimuleren Mijn werkgever stemt de hoogte van de vergoeding voor vervoer af op de mate van groen vervoer (bijvoorbeeld richtlijnen voor internationale dienstreizen, etc.).
Budget voor aanschaf groen vervoer Mijn werkgever stelt een budget ter beschikking om groen vervoer aan te schaffen: e-bike, deelauto, e-scooter, speed-pedalac, groene privatelease, groene leaseauto’s.
Leaseregeling vergroenen Mijn werkgever stuurt in de leaseregeling bewust op groene keuzes.
Bedrijfslocatie(s)
Werkprocessen vergroenen Mijn werkgever is bezig om efficiënter en energiezuiniger te werken, denk aan bijvoorbeeld aan: thermostaat, printers, afval, kantine, productie, grondstoffen, digitaal archief.
(Externe) evenementen groen Mijn werkgever stuurt erop dat alle bijeenkomsten binnen en buiten de werklocatie plaatsvinden op een groene locatie (eis: Green Key keurmerk).
OV-vriendelijke locatie De werklocatie van mijn werkgever is nabij openbaar vervoer (OV). Daarnaast stelt mijn werkgever parkeerfaciliteiten alleen beschikbaar voor groen vervoer.
Maatschappelijk
Betaald verlof voor inzet groene doelen Mijn werkgever biedt de mogelijkheid om betaald verlof te krijgen om een bijdrage te leveren aan groene doelen.
Faciliteren van groen schenken Mijn werkgever maakt het mogelijk dat ik makkelijker groen kan schenken, bijvoorbeeld door een social handshake, kerstpakket goed doel, planten van bomen, WNF e.d.
Voorbeeldgedrag management Het management heeft een voorbeeldfunctie in het hanteren van afspraken in het kader van groen werkgeven, ze zijn bereid om zich te houden aan de gemaakte afspraken.
Financieel
Pensioen groen beleggen Mijn werkgever stelt in overleg vast welk deel van de pensioengelden in groene fondsen belegd moet worden.
Financieel sturen op groene doelen Mijn werkgever heeft in haar variabele beloningsregeling(en) op organisatieniveau concrete meetbare groene doelstellingen opgenomen en keert uit afhankelijk van de mate waarin groene doelstellingen zijn behaald.
Inspraak in groen beleid Mijn werkgever biedt de mogelijkheid om mede-eigenaar te zijn en daarmee ook mede verantwoordelijk te zijn voor duurzaamheidsbeleid.
Eisen aan (toe)leveranciers Onze organisatie stelt groene eisen aan zakelijke partners, denk bijvoorbeeld aan verhuurders, banken, leveranciers, opleiders, accountants.
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden