20 oktober 2021

Aanvraag definitieve berekening NOW-1: laatste oproep

Laatste oproep: aanvraag definitieve berekening NOW-1 kan nog maar tot en met 31 oktober 2021.

 

Al eerder vroeg AWVN aandacht voor de sluitingsdatum voor de aanvraag voor de definitieve berekening van de NOW-1. UWV meldde op 18 oktober dat nog steeds zo’n 55.000 werkgevers wél een voorschot voor de NOW-1 hebben ontvangen, maar géén aanvraag hebben ingediend voor de definitieve vaststelling. Dat is ernstig, want wie geen aanvraag voor een definitieve berekening indient voor 1 november, moet straks het hele voorschot terugbetalen.

Veel werkgevers die een voorschot van meer dan 20.000 euro hebben ontvangen, wachten wellicht nog op de benodigde derden- of accountantsverklaring. Het is belangrijk dat werkgevers dan tóch die aanvraag tijdig, dus uiterlijk 31 oktober, starten. Bij indiening van de aanvraag kunt u op het aanvraagformulier aangeven nog bezig te zijn met de derden- of accountantsverklaring. Vervolgens heeft u dan nog 14 weken om dit af te ronden.

Dus, voor zover nog niet gedaan: dien die aanvraag voor de definitieve berekening NOW-1 zo snel mogelijk bij UWV in. Uiterlijk 31 oktober aanstaande!

 

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden