22 februari 2019

‘Kijken onder de motorkap van de functie’

AWVN, Deloitte en UWV willen een brug slaan tussen de vele vacatures en de werkzoekenden op de arbeidsmarkt. UWV Magazine gaat in gesprek met AWVN-beleidsadviseurs Anne Megens en Hendrik Noten en doet verslag van een zoektocht naar verrassende, verborgen matches.

Een gigantisch aantal openstaande vacatures en een vergelijkbaar aantal werkzoekenden. Hoe komt het dat werk en werkzoekende niet beter bij elkaar komen? De grote uitdaging van nu en de toekomst is om het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te overbruggen. Een kansrijke weg is om de competenties en taken in kaart te brengen die achter functietitels en beroepen schuilgaan. Zijn er niet veel meer matches te maken als we naar deze aspecten kijken?

“We kennen de mensen ‘in de bakken’ niet goed genoeg,” vertelt Wouters. “Ook weten we onvoldoende naar wat voor mensen bedrijven op zoek zijn. Daarom vroegen we ons af of er verborgen matches zouden zijn.” Noten vult aan: “Verborgen matches zijn overeenkomsten tussen functies die we niet zien, omdat we niet verder kijken dan sectoren en functietitels. Als die verschillend zijn, nemen we aan dat het werk ook anders is. Maar als je onder de motorkap van een functie kijkt, zie je wat iemand echt doet en welke competenties daarvoor nodig zijn.”

Lees het hele artikel uit UWV Magazine hieronder:
Kijken onder de motorkap van de functie

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden