Home / AWVN-agenda / congres / AWVN-jaarcongres 2018
Koninklijk Theater Carré AmsterdamKoninklijk Theater Carré Amsterdam, maandag 01 oktober 2018

AWVN-jaarcongres 2018

Logo jaarcongres 2018Het AWVN-jaarcongres staat dit jaar in het teken van de nieuwe wereld van werk. AWVN presenteert 1 oktober een toekomstagenda voor de wereld van werk. Deze agenda moet het moeizame debat over de toekomst van de Nederlandse arbeidsmarkt verder brengen en bijdragen aan sociaal beleid en nieuwe spelregels die passen bij de veranderingen die we zien in de wereld van werk. Een toekomstagenda die ons verlost van de plankenkoorts.

Welke wensen en eisen hebben we voor de toekomst van werk? Wat is er nodig om de arbeidsmarkt voor iedereen soepel te laten functioneren als deze digitaler, internationaler, diverser en beweeglijker wordt?  Wat betekent dit toekomstbeeld voor werkgevers? En voor werkenden? En wat moet er veranderen aan wet- en regelgeving? Welke nieuwe woorden en beelden zijn daarbij van toepassing? Vragen die in de toekomstagenda beantwoord worden.

Deze toekomstagenda wordt in de komende maanden opgesteld in het brede netwerk van AWVN. AWVN spreekt aan verschillende tafels met alle stakeholders over de wereld van werk, de uitdagingen waar we voor staan en over oplossingen. Een brede denktank van vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschap en politiek bewaken de grote lijn en adviseren bij het opstellen van de toekomstagenda.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt de toekomstagenda in ontvangst.

 • Voor wie?

  Alle leden van AWVN zijn welkom op ons jaarcongres. Relaties nodigen we persoonlijk uit.

 • Sprekers (voorlopig en onder voorbehoud)
  Wouter Koolmees
  minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  Wouter Koolmees is sinds oktober 2017 namens D66 minister in kabinet Rutte III. De zin uit regeerakkoord waar hem het meeste aanspreekt: ‘teveel mensen komen er gewoon niet tussen. Het is tijd om onze arbeidsmarkt te moderniseren’. Dit is direct één van de belangrijkste opdrachten van de minister.
   
  Bas Haring
  volksfilosoof, columnist, kinderboekenschrijver, televisiemaker en auteur van diverse boeken als waarom cola duurder is dan melk
  Bas Haring werpt vanuit filosofisch perspectief – op de zijn bekende wijze – zijn licht op de toekomst van werk. Wat is werk waard in tijden van robotisering en digitalisering? Waarom werken we eigenlijk? Is werken wel goed voor ons? 
   
  Harry van de Kraats
  algemeen directeur AWVN
   
  Mystery guest
  Deze mystery guest wordt in een later stadium bekend gemaakt.
   
  Inspirerende bijdragen van enkele prominente werkgevers
  Bijzondere ervaringen die wij in de komende maanden in de praktijk tegenkomen krijgen een plaats in het programma. Laat u verrassen en inspireren.
 • Over Carré

  Dankzij een van onze leden zijn wij in de gelegenheid gesteld om ons jaarcongres te houden op een bijzondere locatie: Koninklijk Theater Carré. Een unieke locatie die normaliter niet beschikbaar is voor congressen.

   

 • Praktische informatie

  Ontvangst vanaf 14.00 uur
  Het programma start rond 15.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.
  De netwerkborrel duurt tot circa 19.00 uur.


  Koninklijk Theater Carré
  Amstel 115-125
  1018 EM   AMSTERDAM

  Theater Carré ligt in het centrum van Amsterdam en is daardoor goed te bereiken.

  Met het openbaar vervoer:
  Vanaf Amsterdam Centraal Station brengen de trams en de metro’s (m.u.v. de Noord-Zuidlijn die vanaf juli gaat rijden) u in tien minuten naar Carré. Vanaf Amsterdam Amstel heeft de metro slechts vijf minuten nodig. De halte waar u uit kunt stappen voor zowel de tram als de metro is halte Weesperplein. U kunt vanaf Centraal Station of Amstel alle metro’s nemen (alle metrolijnen stoppen op halte Weesperplein). Vanaf de halte loopt u in vijf minuten naar de ingang van Carré.

  Met de auto:
  Parkeren kan in diverse parkeergarages nabij Carré:
  – Parkeergarage Q-park Centrum Oost / Amstelcampus, ingang: Tweede Boerhavestraat 10
  – Parkeergarage Weesperplein, ingang: Eerste Boerhavestraat
  – Parkeergarage Stopera/Stadhuis/Muziektheater, ingang: Waterlooplein 28

 • Inschrijven

  Dit formulier kunt u alleen invullen als u ingelogd bent.
  Login

  Geen account? Als u zich laat registreren, krijgt u voorlopig toegang tot deze site zodat u het formulier kunt invullen.
  Registratie