15 januari 2024

Spoedwet: WML per 1 juli met 1,2 procent extra omhoog

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. De spoedwet die daarvoor nodig is, is vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Actuele informatie over de ontwikkeling van het WML, vindt u op de verzamelpagina ′WML′

Ga naar die pagina

De extra verhoging van het wettelijk minimumloon komt voort uit een amendement van de Tweede Kamer. Hierdoor zal het minimumloon naar verwachting stijgen van € 13,27 per uur nu naar minimaal € 13,43 per uur vanaf 1 juli 2024. Wat de verhoging van 1,2 procent per 1 juli precies in de portemonnee betekent, is nog niet bekend. Dat hangt af van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon: elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen. In het voorjaar van 2024 worden de bedragen bekend gemaakt. Het hogere minimumloon werkt ook door in uitkeringen zoals de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen.

Minimumloon op uurbasis

Per 1 januari 2024 ging het wettelijk minimumloon ook omhoog, met 3,75 procent. Dit is het gevolg van de reguliere indexatie. Ook kent Nederland sinds 1 januari 2024 een minimumloon op uurbasis, in plaats van een minimumloon per maand. Dit pakt gunstig uit voor minimumloonverdieners met een langere werkweek dan 36 uur.

Bron nieuwsbericht Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden