maandag 09 december 2019

De Wab – Vier belangrijke punten voor werkgevers, flexwerkers en de gevolgen

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) treedt op 1 januari 2020 in werking. De wet bevat maatregelen rond flexibele arbeid, het ontslagrecht, de transitievergoeding en sociale zekerheid. De Wab wijzigt Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs, de Wet financiering sociale verzekeringen en enige andere wetten. 

BNR Werkverkenners maakte in december 2019 een special over de Wab, want de Wab heeft grote gevolgen voor werkgevers. Hoe kun je je voorbereiden en wat verandert er allemaal? De presentatie is in handen van Rens de Jong.

Een viertal sprekers komt aan bod, onder wie Mr. Marco Veenstra, senior adviseur Juridische Zaken (arbeidsrecht) bij AWVN. Andere sprekers zijn Roos Wouters van de Werkvereniging, Charlotte Dingemans, voorzitter VAAN en Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van de Beerze Bulten.

Rens de Jong neemt vier belangrijke punten voor ondernemers en flexwerkers onder de loep en zoomt in op de gevolgen ervan. En passant komt ook de verwachte levensverwachting van deze wet ter sprake.

Beluister hier de podcast. 

Download de whitepaper 'Wab op hoofdlijnen'

Marco Veenstra
januari 2020
Download
Slot
0 reacties