Nieuwe pensioenwet: solidaire of flexibele premieregeling?

Logo AWVN-werkgeverslijnWaar moet ik als werkgever op letten bij de keuze tussen de solidaire en de flexibele premieregeling?

 

De deelnemers komen op de eerste plaats. Het is van belang om na te gaan wat zij willen. Willen zij meer keuzevrijheid of juist meer solidariteit? Willen zij een vaste uitkering of een variabele uitkering. Om hier achter te komen zal een risicopreferentie-onderzoek moeten worden uitgevoerd.

Het is verder van belang dat de keuze voor één van beide regelingen aansluit bij de visie van de werkgever op het arbeidsvoorwaardenbeleid. Daarnaast is uitlegbaarheid aan de werknemers een aandachtspunt: de flexibele premieregeling is minder complex van opzet dan de solidaire premieregeling.

Bij de keuze voor de solidaire premieregeling bestaat de mogelijkheid dat een deel van de premie naar de solidariteitsreserve gaat en er daardoor in de individuele pensioenpotjes minder premie wordt gestort.

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden