13 november 2020

Thuiswerken: werkgevers willen andere reiskostenvergoeding

AWVN wil dat er een nieuwe regeling komt voor de vergoeding van reis- en thuiswerkkosten. In een ledenraadpleging zegt het overgrote deel (95 procent) van de werkgevers dat na de coronacrisis thuiswerken de norm wordt, gemiddeld twee dagen per week. De huidige vergoedingsregelingen passen niet bij die nieuwe situatie, legde AWVN-beleidsadviseur Anne Megens op vrijdag 13 november uit aan de NOS.

“Nu geldt nog een fiscaal vriendelijk regime om de reiskostenvergoeding, ook zonder reizen, door te betalen aan werknemers,” vertelt Anne aan presentator Jurgen van den Berg. “Dat verandert op 1 januari 2021 en dan moeten werkgevers en werknemers goed kijken naar vergoedingen voor reizen en thuiswerken.”

AWVN adviseert werkgevers hierbij om een ‘waarjewerkt-budget’ in te voeren. Uit zo’n per werknemer vast te stellen potje kan de werkgever de betreffende vergoedingen betalen al naar gelang de gemaakte kosten en het aantal gereisde kilometers.

Beluister hier het interview met Anne op NPO Radio 1

De grote AWVN-thuiswerkenquête in één oogopslag

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden