01 juni 2023

Podcast | Gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournalist en docent. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid en is auteur van o.a. het boek De Inclusiemarathon; het managementboek van het jaar 2022. Dat boek schreef ze samen met Kauthar Bouchallikht. In deze podcast spreekt Lisanne Smits Zoë uitgebreid over inclusie en gelijke kansen op de arbeidsmarkt, diversiteit en gelijkwaardigheid.

 

Zoë PapaokonomouDeze podcast is opgenomen in aanloop naar het AWVN-jaarcongres dat op 19 juni plaatsvindt. Dit congres staat  in het teken van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Het belooft een mooie middag te worden, met mooie verhalen van inspirerende sprekers.

Een van die sprekers is Zoë Papaikonomou. In deze podcast spreken we Zoë uitgebreid over inclusie en gelijke kansen, maar we beginnen even bij de basis. We hebben het vaak over D&I: diversiteit en inclusie. Maar wat is het verschil eigenlijk? Door steeds meer organisaties, zo ook in het boek de Inclusiemarathon, wordt gesproken over ‘DIG’. Waar staat die G voor en waarom is het een belangrijke toevoeging?

Vervolgens gaan we het hebben over de lastige kant van inclusie. We zijn geneigd om vooral de mooie voorbeelden te delen, maar we moeten ook erkennen dat de weg naar een inclusieve arbeidsmarkt niet zonder hobbels is. Daar waar diversiteit toeneemt, kan het ook vaker gaan schuren. Zoë en AWVN’er Lisanne lopen een paar situaties langs die voor organisaties herkenbaar kunnen zijn. Met als hoofdvraag: hoe kom je door die inclusie-struggle heen?
Productie en redactie: Erik Heidemann.

Let op Accepteer de cookies op de website, om de podcast te kunnen beluisteren.
Luistertip Gebruik een koptelefoon of oortjes.

Werkgeversvereniging AWVN · AWVN-werkgeverspodcast met Zoë Papaikonomou
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden