16 juni 2020

Van Ark: functiecreatie nuttig instrument banenafspraak

Op de weg naar verbetering van de Participatiewet, heeft staatssecretaris Van Ark van SZW een aantal onderzoeken laten doen. De rapportages bood ze onlangs aan de Tweede Kamer aan. Het onderzoek naar functiecreatie bevestigde dat dit een nuttig instrument is om meer mensen met een beperking aan werk te helpen.

In haar Kamerbrief van 9 juni schrijft Van Ark: “Uit een verkenning van Significant APE blijkt dat er vele methoden bestaan voor baancreatie: van methoden voor enkele specifieke (grote) bedrijven tot methoden voor kleine MKB-ondernemers. Bedrijven die hiermee ervaring hebben opgedaan geven aan dat baancreatie volgens hen bij álle bedrijven mogelijk is.”
AWVN herkent deze conclusie: er is vaak meer mogelijk met een andere inrichting van het werkproces.

Andere onderzoeken waarover de staatssecretaris de Kamer in deze brief informeert, zijn o.a. die naar detachering en naar de kosten van re-integratie van de nieuwe doelgroep Participatiewet.

Ga naar de complete Kamerbrief met alle bijlagen.

Het proces van baancreatie
Infographic (pdf, hieronder te downloaden): wat komt er allemaal bij kijken wanneer je als werkgever initiatiefnemer bent en waar kan je rekening mee houden?
Proces van baancreatie

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden