27 november 2018

Banenafspraak: wat verandert er voor werkgevers?

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft afgelopen week twee brieven aan de Tweede Kamer gestuurd. Hierin legt zij uit dat zij start met een Breed offensief om meer mensen met een beperking aan de slag te helpen. Ook gaat ze de Wet Banenafspraak vereenvoudigen.

Steeds meer werkgevers maken ruimte voor mensen met een beperking, maar ervaren daarbij knelpunten, bijvoorbeeld het extra papierwerk dat gemoeid is met het in dienst nemen van deze doelgroep en de complexe regels en formulieren die ook nog eens per gemeente verschillen. In deze vlog zet Annemieke Visscher, kennismanager van AWVN Inclusief, de belangrijkste wijzigingen die Van Ark voorstelt voor werkgevers op een rij.

Ons advies aan de staatssecretaris: blijf in de verdere uitwerking van de plannen dichtbij de praktijk. Op die manier kunnen oplossingen worden gevonden die werkgevers daadwerkelijk helpen om deze werknemers duurzaam aan het werk te helpen.

Meer weten? Kijk hier voor onze uitgebreide reactie op de aanpassingen van de Banenafspraak

 

- Banenafspraak: wat verandert er voor werkgevers?
Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden