KPN: brands integreren en arbeidsvoorwaarden harmoniseren

KPN is in 2019 een programma gestart om diverse van haar brands te integreren in KPN en de medewerkers die daar in dienst zijn onder de KPN-cao te brengen. RoutIT is één van die brands.

Ron Weggeman, adviseur HR Sourcing and acquisition bij KPN, is als projectleider betrokken bij deze harmonisaties: “Sinds 2012 maakt RoutIT deel uit van KPN en werken we nauw samen op het gebied van hosted telefonie, mobiel en clouddiensten. Vorig jaar is er een traject gestart om RoutIT te integreren en om de arbeidsvoorwaarden te harmoniseren. Bij aanvang was er binnen KPN niet de juiste kennis en capaciteit beschikbaar. Omdat we het traject door wilden laten gaan, hebben we AWVN hiervoor om capaciteit gevraagd. Judith Everink heeft bijna geruisloos het stokje in dit project overgenomen. Ze is een vakvrouw met veel kennis en ervaring en was dus ook snel ingewerkt. Judith heeft in een enigszins complexe en voor haar onbekende omgeving op tijd de juiste resultaten neergezet.”

Judith Everink, beloningsspecialist bij AWVN: “KPN had zelf al de nodige ervaring met harmoniseren. Het was indrukwekkend om mee te maken hoe KPN de verschillende harmonisatieprojecten met elkaar in lijn liet lopen en er veel samenwerking was met diverse specialisten. Een aantal randvoorwaarden was al uitgekristalliseerd door eerdere harmonisatietrajecten. Het was een flinke uitdaging om de verschillende scenario’s voor overgangsmaatregelen uit te werken en overeenstemming over de overgangsmaatregelen te bereiken. Het afstemmen met (HR-)management en ondernemingsraad hoorde daar ook bij. En daar kwam nog een strakke deadline bij. Ik ben blij dat ik KPN bij deze harmonisatie heb kunnen ondersteunen.”

Over KPN
KPN is een grote, Nederlandse leverancier van telecom en online netwerken. Met passie bieden we onze veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten aan, zodat alles en iedereen altijd en overal verbonden is en om tegelijkertijd een meer welvarende en schonere wereld te creëren.

AWVN-inzet
– Vergelijken arbeidsvoorwaarden KPN en RoutIT
– uitwerken scenario’s voor overgangsmaatregelen
– afstemmen met (HR-)management en OR
– uitvoeren harmonisatietraject

Deel dit artikel via: Deel dit artikel via Whatsapp Deel dit artikel via Twitter Deel dit artikel via Facebook Deel dit artikel via Linkedin Deel dit artikel via Mail
aanmelden